≫ 

Zaboravite dijetalna pića! Lažni šećer možda ne goji, ali radi nešto mnogo gore za vašu liniju

Lažni šećer možda ne goji, ali radi nešto mnogo gore za vašu liniju

  • 1

Većina ljudi uzima dijetalnu Kokakolu ili veštačke zaslađivače kako bi izbegli šećer. Izgleda da svi greše, jer je veštački šećer možda čak i štetniji.

Ako neko u vašoj familiji izgleda ovako, velika je verovatnoća da će neko od vas dobiti rak!

Poslednja istraživanja pokazuju da veštački šećer vas čini gladnijim, prenosi Elite Daily. Studija je sprovedena u Australiji, i naučnici su utvrdili da veštački šećer utiče na to kako vaš mozak razume glad i kako receptori osećaju ukuse.

Da bi došli do ovog zaključka, naučnici su prvo testirali na voćnim muvama. Dali su im hranu sa veštačkim zaslađivačima i muve su unele 30 % više kalorija u odnosu na normalnu hranu. Onda su ponovili postupak na miševima koji su takođe uneli visše kalorija- čak 50%.

Foto: Alexey Zobov / stockvault.net Foto: Alexey Zobov / stockvault.net

Naučnici misle da se ovo dešava zato što su nivo energije i sladak ukus povezani u centru za nagrade u mozgu, i kada nisu u saglasnosti, vaš mozak mora da se prilagodi. Zbog toga vam govori da ste gladni iako ste pojeli dovoljno.

Kada sledeći put posegnete za dijetalnom Kokakolom, ili nekim veštačkim zaslađivačem da ga stavite u kafu, setite se da ćete posle toga biti gladni, iako zaista niste. Tako ulazite u začarani krug u kome se gojite i nastavljate da koristite proizvode sa veštačkim šećerom. Ako već želite Kokakolu, uzmite običnu.

Samo budite umereni u svemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    24. jul 2016 | 13:09

    Još odavno sam od nekoliko farmaceuta čula da ne treba koristiti veštačke zaslađivače, iz razloga što su kancerogeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA