≫ 

Za koji dan kreće agresivno cvetanje AMBROZIJE! Ako ste ALERGIČNI, ovo morate da uradite ODMAH! Posle će biti kasno

Iako ova korovska bilja cveta tokom čitavog leta, tek nam predstoji vrhunac sezone njenog polena u vazduhu. Zato, ako znate da ste alergični na ambroziju, preduzmite sve zaštitne mere na vreme

  • 5

Sumnja se da je svaka peta osoba u našoj zemlji osetljiva na polen ambrozije, ali nisu kod svih simptomi podjednako snažno izraženi. Takođe, reakcija na ovu biljku može da se pogorša s vremenom.

Sve što treba da znate ako ste alergični na ambroziju

VAZELIN, PAS, RUŽE, SAT: Genijalni TRIKOVI da se izborite s alergijom!

Ako ste prethodnih godina ustanovili da patite od alergije na ambroziju, vreme je da preduzmete sve što treba, kako bi ste pregurali ovu sezonu bez paklenih muka.

Jer, ako to ne uradite odmah, dok ne osećate nikakve simptome, onda kad se pojača koncentracija polena u vazduhu, biće kasno, odnosno teže ćete savladati bolest.

Evo šta bi trebalo da preduzmete:

Foto: Fote/Flickr/MTSOfan, Freeimages.com/evah Foto: Fote/Flickr/MTSOfan, Freeimages.com/evah

Ukoliko ste dosad imali samo blaže reakcije, poput kijavice, suvog kašlja, curenja iz nosa, suzenja i svraba očiju, ovih dana je pravi trenutak da se snabdete blagim tabletama protiv alergije, koje je u apotekama moguće nabaviti i bez recepta.

Međutim, ako ste iskusili ozbiljnije simptome, kao što je oticanje kapaka, otežano disanje, pa čak i blaže gušenje, savršen je trenutak je da zakažete pregled kod svog imunologa, alergologa ili pulmologa, kako bi vam izdali pilule, sprejeve i pumpice koje će vam olakšati simptome.

Foto: Wikimedia/Quadell Foto: Wikimedia/Quadell

Ukoliko ste u prošlosti zbog ambrozije imali izrazito snažnu alergijsku reakciju, koja je mogla da vam ugrozi život - kao što su ozbiljno gušenje, spoljašnji i unutrašnji osip, anafilaktički šok - onda bi trebalo što pre da zatražite od lekara da vam daju injekciju, koja će regulisati vaš imunitet, da ne reaguje toliko burno na polen ove korovske biljke.

Ako kliknete na OVAJ LINK Agencije za zaštitu životne sredine, možete da ispratite kolika je koncentracija polena ambrozije u vašem kraju danas, a kolika će biti narednih dana.

Pored toga, ono što možete da uradite jeste da, čim negde u prolazu ugledate stabljiku ambrozije, vi je iščupajte iz korena i odložite negde gde se ona dalje neće razmnožavati.

U ovo vreme, pored ambrozije, veliki problem nam predstavljaju i komarci. Evo prirodnog načina da ih odbijete od sebe:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA