≫ 

TAJNA USPEŠNIH: Ako čim se probudite prvo uradite OVO, dan će vam biti SUPER!

Promenite neke svoje jutarnje navike, i mnogo ćete se bolje osećati. A evo i šta tačno treba da uradite

  • 0

Svima nam je dobro poznata čuvena narodan izreka "Po jutru se dan poznaje". Kada je buđenje u pitanju, svako ima neke svoje male rituale, neki odmah ustanu iz kreveta, neki se meškolje pod ćebetom, a neki se rastežu. Ali ipak postoji nešto što bi trebalo prvo da uradimo, i da nam to postane navika.

SAMO ZA SPAVALICE: Mali saveti za lakše buđenje

ZA DOBRO JUTRO: Kada vidite kako se SIBIRSKI HASKI igra sa mladuncima, dan će vam biti lepši (VIDEO)

Koliko ste puta čuli savet da se nakon buđenja treba dobro rastegnuti i krevetu? To se najčešće radi sa namerom da malo razmrda telo i mišiće.

Međutim, osim fizičkog, rastezanje ima uticaj i na psihičko zdravlje. Doktorka sa Harvarda, Ejmi Kadi, savetuje da svako jutro pre nego što ustanemo zauzmemo "pozu moći".

Poza moći je zapravo naziv za način rastezanja u kom maksimalno širimo noge i ruke. Upravo ona može pomoći ljudima sa niskim samopouzdanjem da se bolje osećaju.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/imagerymajestic Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/imagerymajestic

Samo dva minuta u ovoj pozi aktivira testosteron i smanjuje kortizol zbog kog se osećamo loše. Upravo je kombinacija visokog testosterona i niskog kortizola zadužena za stvaranje osećanja samopouzdanja.

Prirodno stidljivi ljudi ili oni koji ne veruju u sebe najčešće se i fizički povlače u sebe, sede i leže pogrbljeno zato što žele sebe da učine što manjima i da zauzmu što manje prostora.

Foto-ilustracija: Foter/ohmann alianne Foto-ilustracija: Foter/ohmann alianne

Ovakvo ponašanje specifično je baš za žene. One se osećaju manje moćnim od muškaraca. Već u osnovnoj školi iz govora tela možemo zaključiti da se devojčice fizički povlače i skrivaju.

Doktorka Kadi tvrdi da ovaj proces radi dvosmerno, jer osećaj nemoći može da vas natera da zauzmete nemoćnu pozu, a s druge strane, to prouzrokuje osećaj nemoći. Zato, svako jutro pre nego što ustanete zauzmite pozu moći i rastegnite se.

Pogledajte i kako da ublažite simptome alergije na ambroziju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA