Kakvog vam je oblika guza, takvo vam je zdravlje

Ako imate malo veću guzu, to nikako ne znači da ste gojazni, već da vas masti u njoj štite od nekih bolesti

  • 0

Poslednjih godina guza je ponovo simbol sekespila, ženstvenosti i plodnosti. Silueta peščanog sata vratila se u modu, a ženama s malo razvijenijim donjim delom vratilo se samopouzdanje.

 

A da li ste znali da vaša stražnjica može da kaže mnogo više stvari o vašem zdravlju nego što mislite?

 

Samo 20 minuta ove vežbe i imaćete - SEKSI GUZU (VIDEO)

 

Kancelarijska guza nikom nije seksi! Zato, odmah uradite ovo!

 

Suvišno je reći da su gojaznost i fizička neaktivnost nezdrave, međutim, studije pokazuju da žene koje imaju na pravi način raspoređene masti u svojoj guzi mogu biti zdravije od žena koje ih nemaju, to može biti pokazatelj da je vaše telo bolje opremljeno za boru protiv određenih bolesti.

 

Najpre, nisu sve masti loše masti. One koje su uskladištene u zadnjici korisne se zato što mogu zadržati masne kiseline daleko od srca, arterija i jetre, pa tako smanjiti rizik od srčanih oboljenja, ali mogu značiti i manji rizik za dijabetes.

 

Ipak, morate da pazite, da ne sedite predugo i da vežbate jer previše masti u stražnjici može izazvati hemoroide.

 

Proverite kojoj kategoriji po obliku pripada vaša guza i saznajte na šta treba da obratite pažnju kada je reč o zdravlju:

 

Foto: betterbuttchallenge.com

Foto: betterbuttchallenge.com

 

Četvrtasti ili H oblik

 

U zadnjici ovog oblika masti su ravnomerno raspoređene do tzv. ljubavnih ručki. Osobe s ovakvom zadnjicom obično su veoma zdrave, a ukoliko imaju malo sala na bokovima, bilo bi poželjno da ih skinu čučnjevima.

 

Okrugli ili O oblik

 

Kod guze ovog oblika masti su raspoređene oko zadnjice poput mehura ili trešnje. Ukoliko je ovo vaš oblik, vi ne morate da brinete o zdravlju - vi ste fit i telesno, a i duhovno.

 

Srcoliki ili A oblik

 

Značajan deo masti kod guze srcolikog ili kruškastog oblika ima tendenciju da se koncentriše oko gornjeg dela butina, a potencijalno bi mogle da imaju srčane tegobe. Kako bi to predupredile, moraju da vežbaju.

 

Obrnuti ili V oblik

 

Zadnjica najšira u donjem delu leđa uobičajena je za žene sa nižim nivoom estrogena. Ovakvu zadnjicu najčešće imaju starije žene i moraju da regulišu unos masti, a transmasti ne bi smele ni da okuse.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA