≫ 

Posle koliko sati nakon sušenja kose smete da izađete napolje, a vetar duva kao danas

Razbijamo mit! Evo da li možete da umrete ako izađete na košavu ili neki drugi hladan vetar odmah nakon što ste oprali kosu

  • 11

Mnogi ljudi izlaze napolje pre nego što dobro osuše kosu. Postavlja se pitanje koliko je pametno da to radite na ovom vetru i da li su roditelji u pravu kada vam kažu da ne izlazite iz kuće barem četiri sata od pranja, čak i ako ste koristili fen.

Posle čitanja ovog teksta više nikad nećete ući u stan obuveni!

Tuširajte se uvek hladnom vodom! Evo i zašto

Poslednjih dana duva izuzetno jaka košava, koja sama po sebi može da izazove zdravstvene probleme. Tako da, vaši roditelji su u pravu. Ukoliko imate naviku da izlazite iz kuće pre nego što ste potpuno osušili kosu, trebalo bi da pripazite na svoje zdravljeOva loša navika može da vam donese velike posledice, od užasnih glavobolja, do meningitisa.

Naime, čak i kada vam je kosa naizgled potpuno suva, vlaga se zadržava u folikulu dlake. Nekoliko sati od pranja, pore na glavi su potpuno otvorene, jer apsorbuju vodu. Samim tim je i prokrvljenost veća, a onda je i vaš imuni sistem izloženiji štetnim uticajima.

U ovom slučaju, jak vetar utiče na sve šupljine na glavi, pa i otvorene pore. 

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Najjednostavnije posledice izlaganja vlažnog vlasišta vetru su glavobolja i prehlada, odnosno upala sinusa. A može da vam se desi i nešto mnogo strašnije, kao što su facijalis i meningitis.

Facijalis je upala nerva koji kontroliše mišiće lica, koja može da rezultira i trajnom ukočenošću.

Meningitis je u narodu poznat kao upala mozga, a u stvari se radi o upali moždane ovojnice, koja može da ima i smrtni ishod.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Da biste se zaštitili od ovih teških bolesti, trebalo bi da dobro osušite kosu posle pranja, kako bi se pore na glavi zatvorile.U slučaju da nećete da koristite fen, moraćete baš da budete strpljivi i da sačekate da prođe barem 5-6 sati.

Ukoliko baš ne možete da zamislite da satima sušite svoju kosu ili ako negde jako žurite, onda je obavezno da po vetrovitom vremenu nosite kapu i šal, a ne bi bilo loše da preko svega nabacite još i jednu puniju kapuljaču.

Frizerka se vratila sa posla i osetila jaku mučninu. Ujutru je završila u bolnici natečena boreći se za život! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Pogledajte šta najviše ubija Srbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOJA

    18. oktobar 2016 | 16:22

    Nećemo, valjda, sedeti 4 sata kod frizera posle feniranja!?

  • Donna

    18. oktobar 2016 | 14:30

    Dodjite u Skandinaviju ovde sa mokrom kosom izadju i na debeli minus i nikom nista nefali??

  • Georgia

    18. oktobar 2016 | 14:02

    Tacno. Narocito djevojke treba da se paze. Ja dam imala pareza nervus facialis(ukocena desna strana lica,tj oduzeta narodski receno)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA