≫ 

Evo gde je STVARNO najveći IZVOR BAKTERIJA u vašoj kući

Bakterija zaista ima svuda, to znamo. Ali nekad ih je najviše na mestima gde nikako ne bi smele da budu. Evo šta morate odmah da pregledate

  • 2

Redovno čistite kuću i ništa vam nije problem kada je reč o higijeni. A možda ipak ne znate koje mesto u vašem domu obiluje bakterijama i zato mu ne posvećujete dovoljno pažnje.

Užasni je izvor bakterija, a imamo ga svi u svom kupatilu

Zašto NIKAKO ne bi trebalo da držite ŠOLJU OD KAFE na kancelarijskom stolu

Naučnici su upozorili da su fioke za povrće u frižideru najopasnije mesto u kuhinji i da sadrže gotovo 8.000 bakterija na kvadratnom centimetru. To je 750 puta više od onoga što se smatra sigurnim za ljude, piše Daili Mail, a prenosi Jutarnji.

Dakle, pod hitno zasucite rukave i očistite opasne bacile koji vam prete. Na tom mestu može se razviti salmonela, ešerihija koli i listerija.

Ostavite li u njima duže vreme povrće ili voće i ne čistite uredno, namirnice će truliti, a bakterije se namnožiti. Možda vašem oku to nije vidljivo jer ne zavirujete dovoljno pažljivo u fioku, ali plesan se stvara i nosi sa sobom neprijatan miris i izvor zaraze.

Foto: Foter/kusine Foto: Foter/kusine

A to isto dešava se i pokraj ostalih namirnica u frižideru, a neke od njih jedete sveže, čak i bez kuvanja. Stoga, nikako nije pametno da je držite prljavom ili da to povrće i voće jedete bez pranja.

Pobrinite se za namirnice koje su istrulile i bacite ih bez razmišljanja jer sa tim ne smete da se igrate.

Operite fioke vrućom vodom i deterdžentom, isperite ih i osušite, trule namirnice odmah bacite u smeće, a ostatak vratite nazad.

Foto-ilustracija: Foter/stevendepolo Foto-ilustracija: Foter/stevendepolo

Hrana je ono o čemu najviše moramo brinuti jer je unosimo u telo, a onu čiji je rok istekao ili je pri kraju takođe ni pod razno ne vraćajte u frižider nakon čišćenja jer vam se može destiti da pri spremanju idućeg obroka zaboravite da više nije za upotrebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonymous

    11. novembar 2016 | 10:10

    Meni je najveci izvor bakterija u kuci na televizijama Pink i Happy

  • Hasamobudjavetorte

    11. novembar 2016 | 16:58

    Meni nije u frizideru jer hrane u njemu nema...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA