VEŽBANJEM DO SAVRŠENOG TELA: Uskočite u bikini pomoću kružnog treninga (1.deo)

Ako vam je samo dve nedelje ostalo do letovanja, a vašem telu je potrebna hitna intervencija skidanja kilograma, hitnu pomoć pružiće vam kružni trening - kombinacija aerobnih intervala i vežbi snage

  • 1

Na visokim temperaturama garderoba je sve oskudnija, kratka i lepršava, a lakoća materijala doprinosi i tome da se majičice lepe za telo. Za samo neku nedelju čeka nas skidanje u kupaće kostime, a priznaćete da oni iz jednog dela nisu ušli u modu još od šezdesetih. 

Kako bi se u što kraćem periodu doveli u pristojnu formu, najbolje rešenje za vas je kružni trening. Dobra vest kod ovog tipa treninga je ta da ne morate biti naročito disciplinovani kada je redosled vežbi u pitanju. Radi bržeg topljenja masnih naslaga bitno je da se smenjuju kardio i intervali sa vežbama snage.

Kružim, kružim, kružiću... U bikini ući ću!

Potrebno je da odredite nekoliko "stanica" ili "tačaka" sa otprilike 6 - 8 vežbica, između kojih ćete raditi aerobne vežbe, a ceo trening je gotov za samo sat vremena. Za aerobne intervale, koji bi minimalno trebalo da traju 10 minuta, ukoliko vežbate u teretani najbolje je koristiti pokretnu traku za trčanje ili brzi hod. Ukoliko osećate da nemate dovoljno snage, u obzir dolazi i vožnja bicikla ili aerobni rad na steperu.

Kritični delovi tela za dame u većini slučajeva su zadnjica, noge i stomak, pa bi trebalo odabrati bar tri vežbe za ove delove, napraviti 15 - 30 sekundi odmora između svake, a nakon završetka serijala krenuti na kardio interval.

Zbog brze promene vežbi, često dolazi do povreda, pa ne zaboravite da brzina nije bitna u ovom slučaju. Akcenat stavite na preciznost vežbi i njihovu ritmičnu smenu.

Takođe, pored sebe obavezno morate imati flašicu vode, a obuća i odeća moraju biti udobni.

Seksi noge za romantičnu šetnju pored mora

Na plaži nećete moći da nosite štikle od 10 cm, koje lepo izdužuju noge, a mišiće čine vretenastim, pa je najbolje početi sa vežbama za najveću mišićnu grupu na vašem telu. Opis svake vežbe možete pogledajte na snimku.

Čučnjevi

Krenite najpre serijom čučnjeva. Ukoliko tek počinjete sa vežbanjem, dovoljno je da vežbu ponovite naizmenično jednom pa drugom nogom 8 puta. Za one koji su u boljoj formi, radite 12 - 16 ponavljanja.

Vodite računa o položaju leđa dok izvodite ovu vežbu , a pored klasičnih čučnjeva možete raditi i varijaciju sa visoko podignutim kolenom, prikazanu na videu.

"Plije" 

Ova vežba pomoći će vam da zategnete unutrašnju stranu butina i mišiće zadnjice. Važno je izvoditi je sporo, jer time poboljšavate i izdržljivost. Rekvizit prikazan na video snimku možete zameniti običnim tegom od 3 - 5 kilograma.

Vežbe s loptom

Lopta je izuzetno koristan rekvizit, jer dok na njoj vežbate, istovremeno morate održavati ravnotežu, što pomaže i pravilnijem držanju tela. Prikazana vežba odlična je za zatezanje zadnje lože, a dok je izvodite neophodno je da mišići stomaka budu čvrsto stegnuti.

Nakon ovog dela obavezno uradite kardio na traci, biciklu ili steperu, a ukoliko vežbate van teretane poslužiće vam i trčanje niz stepenice, koje sigurno imate u okolini zgrade, školskog igrališta ili staze za trčanje.

Nastaviće se...

(Lj.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pele

    12. jun 2012 | 18:01

    Za 2 nedelje moze da se "zategne" neko ko vec izgleda dobro.Ovo nece pomoci nekom ko ima 10kg ili vise viska.Ali nikad nije kasno-treba poceti,i izdrzati,ako ne za ovu,za sve sledece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA