≫ 

PIVO možete iskoristiti na još 10 super načina za koje sigurno niste ni čuli

Da li vi znate koje sve blagodeti može da ima ovaj napitak? Vreme je da saznate da je pivo dobro za sve

  • 2

Obično kada čujemo reč "pivo", pomislimo na pjenušav zlatni napitak koji samo klizi niz grlo i kako nam upravo sada treba. Da, možete ga popiti, ali možete ga i iskoristiti na razne načine koji vam sigurno ne bi pali na pamet.

Sirup od PIVA leči KAŠALJ za 1 DAN! Sve što vam treba da ga napravite je samo još ovaj sastojak (RECEPT)

NAJJAČI IZUM SVIH VREMENA: Krigla za pivo koja ne blokira pogled na TV!

Evo kako njime možete prolepšati kožu, kosu, bolje zaspati i obnoviti stare stvari.

Printskrin: YouTube/Kayley Melissa Printskrin: YouTube/Kayley Melissa

Hrani kosu i podstiče njen rast

Pivo je bogato vitaminom B i silicijumom, ključnim sastojkom za zdravu kosu i njen brži rast. Nakon pranja kose samo prelijte kosu čašom piva, umasirajte ga u teme i ostavite pet minuta da deluje. Isperite kosu hladnom vodom i ona će vam blistati kao nikad pre.

Čini kožu glatkom i napetom

Antioksidanti koji se nalaze u pivu sprečavaju starenje kože, a čak podstiču i njeno samoobnavljanje i zatezanje, a to smanjuje bore. Probajte ovu domaću masku: pomešajte jednu kašiku piva, jedno belance te tri kapi bademovog ulja. Nanesite na čisto lice, ostavite 10 minuta, pa isperite.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pomaže da zaspite

Cvetovi hmelja koji se nalaze u pivu prirodni su sedativ i poznat su lek za nesanicu. Možete probati ovaj jednostavan trik: operite jastučnice s mešavinom iste količine vode i piva. Tkanina će upiti aromu hmelja, a vi ćete brže zaspati.

Leči umorne noge

Napunite lavor hladnim pivom i u njega umočite stopala i držite ih unutra nekoliko minuta. Osvežavajući šumeći učinak opustiće vaša umorna stopala nakon napornog radnog dana.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Uklanja mrtve ćelije kože

Osim što dobro tonira, pivo takođe uklanja i mrtve ćelije kože. Ona zbog toga postaje ujednačena i sija prirodnim sjajem. Uzmite šaku jagoda i dve kašike piva, pa od njih napravite pastu. Nanesite je na lice i lagano ga masirajte nekoliko minuta. Ovako se podstiče i regeneracija ćelija.

Meso je mekše ako se marinira u pivu

Pivo je odličan izbor ako želite da vam se odrezak samo topi u ustima. Ovaj zlatni napitak ne menja ukus mesa, pa je ono ukusno i dalje. Ubacite meso u plastičnu kesu, prelijte ga pivom i stavite u frižider. Sledećeg dana uživaćete u sočnom ručku.

Foto: Reddit/SerialVandal Foto: Reddit/SerialVandal

Odbija štetočine

Naporne muve koje stalno obleću oko hrane jako privlači miris piva. U staklenu čašu sipajte malo piva, prekrijte je aluminijumskom folijom i na njoj napravite par rupa. Muve će ući u čašu privučene mirisom piva, ali više neće moći da izađu. Ovaj trik takođe možete iskoristiti protiv bubašvaba i puževa.

Daje sjaj drvenom nameštaju

Stavite malo toplog piva na mekanu krpu i njome ispolirajte drvene površine. Vaš nameštaj će izgledati kao tek kupljen.

Foto-ilustracija: Foter/Lance McCord Foto-ilustracija: Foter/Lance McCord

Polira metalne predmete

Pivo ima nivo kiselosti koja je savršena za poliranje melnih predmeta poput lonaca i nakita. Krpu polijte sa malo piva i utrljajte na predmet. Sijaće se kao dijamant.

Otapa rđu

Kiselina u pivu može otopiti rđu na metalnim predmetima, na primer na šrafu. Samo ih polijte pivom i moći ćete ih s lakoćom odviti, piše net.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA