Koliko košta bezbrižna trudnoća?

Iako svaka trudnica ima mogućnost da sve neophodne preglede obavi u domu zdravlja, žene se neretko odlučuju za privatno vođenje trudnoće

  • 4

Iako na prvom mestu trudnoća sa sobom nosi najlepše emocije, radost i iščekivanje, često ume da bude i finansijska glavobolja. Pored opremanja ili renoviranja stana za dolazak bebe, kupovine sve moguće opreme – koja će majci u prvim danima olakšati dane i besane noći – veliki udar na porodični budžet predstavlja i samo vođenje trudnoće.

Prepoznaj simptome na vreme! Zdravlje upozorava: Ili sprečite ili lečite!

Iako svaka trudnica ima mogućnost da sve neophodne preglede obavi u domu zdravlja, žene se neretko odlučuju za privatno vođenje trudnoće. Lagodnost po pitanju zakazivanja, dostupnost lekara za brojna pitanja koje svaka trudnica ima, i poverenje u "svog" doktora, najčešći su razlozi zbog kojih sve više žena trudnoću vodi u privatnim klinikama i pored relativno visokih troškova.

Kada se na kraju trudnoće ti troškovi saberu, cifra iznosi od nekoliko stotina evra, pa čak i do više od 1.000. Nasuprot tome, većina ljudi veruje da je cena privatnog porođaja u Srbiji oko 5.000 evra i da to sebi ne može da priušti. Osim toga što ovo nije ni blizu istine, jer je cena porođaja 270,000 dinara, ona podrazumeva i mnogo više od samog čina porođaja. U Opštoj bolnici MediGroup kroz program "9na9" u ovaj iznos uključene su sve mesečne analize, predporođajna priprema koja uključuje preglede i laboratorijske analize i porođaj u porodilištu Opšte bolnice MediGroup.

Svakako više od toga, žene koje su odlučile da vođenje svoje trudnoće i porođaj povere timu Opšte bolnice MediGroup, na prvom mestu ističu posvećeni stručni tim, koji čine doktor koji će trudnoću pratiti svih 9 meseci, babica, anesteziolog, a kasnije i pedijatrijske sestre koje su na raspolaganju 24h. Kroz program "9na9" , ceo tok trudnoće je pod nadzorom stručnog lekarskog tima, koji trudnicu vodi od prvog pregleda kod izabranog ginekologa do izlaska iz porodilišta.

Svoje utiske o porođaju u privatnom porodilištu MediGroup sa nama je podelila i mama Ivana Pavlović.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidoje

    9. decembar 2016 | 15:26

    Potrebna reforma zdravstvenog osiguranja ovako dalje nema smisla

  • Mirko

    9. decembar 2016 | 17:54

    Ako su svi zdravi i nema incesta u porodicama u prislosti bice sve ok. Pazite sa kime decu pravite.

  • Vanja

    15. decembar 2016 | 14:03

    Mislim da bi transparentan cenovnik državnih porodilišta i realni troškovi trudnoće i porođaja prevazišli cenu bilo kog privatnog porodilišta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA