≫ 

Prespavali ste sa šminkom, evo kako da umanjite štetu

Ako ste sinoć neobavezno zaspali sa kompletnom šminkom, koja uključuje puder, prajmer, šajmer, hajlater i tri sloja maskare, ne brinite, to se dešava svim ženama i evo saveta za prvu pomoć

  • 0

Uvalili ste se u krevet nakon napornog dana, pustili film i zaspali - sa kompletnom šminkom. Ili, vratili ste se kući kasno i jedino za šta imate snage jeste pranje zuba. Uf, strašno, ali dešava i najboljima. Ipak, verujemo da u krevet s puderom i maskarom idete samo povremeno, budući da svaka žena dobro zna koliko je to štetno za kožu i da će zbog toga brže ostariti.

Da biste bili LEPI, ne trebaju vam ni skupe kreme, ni šminka, ni plastični hirurg

Ako ovo budete radile svakog jutra, muškarci će poludeti za vama!

Međutim, šta treba da uradite kada se dogodi da zaspite sa mejkapom i probudite se usred noći? Ili tek ujutro?

Ukoliko se prenete iz sna, skupite poslednje atome snage i otpuzite iz kreveta do kupatila. Počnite sa micelarnom vodom ili tonikom za skidanje šminke oko očiju - uklanjanje šminke s očiju prvi je ključni korak jer mnoge senke za oči sadrže kvarc i liskun, koji su vrlo iritantni za kapke.

PrintSkrin: YouTube/MyPaleSkin PrintSkrin: YouTube/MyPaleSkin

Naime, to može uzrokovati hroničnu iritaciju površine rožnjače i suvoću očiju. Maskara ima sličan efekat jer se može raspasti i upasti vam u oči.

Pošto očistite područje oko očiju, isperite puder i ostatak lica uobičajeno, kako biste pustili da pore kože dišu. Izbegavajte bilo kakvo grubo ribanje kože, odnosno bilo kakav agresivni piling jer je vaša koža već malo zapušena i nadražena zato što su sastojci mejkapa duže vreme bili na njoj.

Najbolje što možete jeste da ostavite kožu lica na miru i da je negujete laganim serumom, a zatim i uobičajenom kremom, te kremom za područje oko očiju.

Ako drugi dan počnete da osećate da vam izbijaju bubuljice, naparite lice kako biste otvorili pore, ali nipošto ga nemojte dirati i kopati.

Printskrin: YouTube/  TheTalko Printskrin: YouTube/TheTalko

U idealnim uslovima, sutradan bi trebalo da držite šminku što dalje od vašeg lica, ali ako ipak morate da idete negde gde prosto ne možete da se pojavite bez šminke, odložite šminkanje do poslednjeg momenta i odlučite se za super lagane teksture.

Takođe, potrudite se da pijete što više vode kako biste hidrirali kožu i tako barem malo ublažili vidljivost svih nepravilnosti, crvenila, crnih krugova ispod očiju i sive boje lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA