≫ 

5 stvari koje morate da uradite na kraju svakog dana kako biste bili srećniji i uspešniji

Ovo bi zaista svi trebalo da rade pre spavanja ukoliko žele kvalitetniji i srećniji život. Probajte, mnogo je prosto

  • 0

Zaboravite na jutarnje vežbe i meditaciju jer sve u životu zavisi od toga kako provodite večeri. I zaista, prema mišljenju eksperata, postoji pet jednostavnih stvari koje bi svi trebalo da urade pre nego što uveče otpuze do kreveta, a kako bi osigurali dobar početak narednog dana.

Uz ove profesionalne odluke vaš posao će sigurno krenuti uzlaznom putanjom

Sitnice koje mnogo znače: Pet načina da poboljšate današnji radni dan

Dženet Džouns i Nik Goldberg, instruktori za sreću, otkrivaju brz i lak večernji režim koji bi vam mogao pomoći da budete uspešniji, srećniji i zdraviji, a koji vam neće oduzeti više od 10 minuta.

1. Vodite dnevnik zahvalnosti

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Na kraju svakod dana zapišite u dnevnik tri stvari na kojima ste zahvalni, čak i ako vam dobro ide u životu. Držite dnevnik kraj kreveta i zapišite u njega sve što vam je u glavi, pišite onako kako vam misli teku bez ispravljanja i ulepšavanja. To je odličan način da očistite um.

2. Isplanirajte šta ćete sutradan jesti

smuti

Napravite sveže ceđeni sok ili smuti za doručak i stavite ih u frižider. Takođe, smislite šta ćete sutradan jesti za ručak, bićete mnogo opušteniji zbog činjenice da ćete imati kvalitetan obrok bez pobzira na to u kom pravcu bude krenuo dan.

3. Mentalno se pripremite za prvu stvar koju ćete uraditi kad se probudite

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako planirate da vežbate, pripremite odeću za trening i vizualizujte sebe kako izvirujete iz kreveta i zauzimate pozu neke vežbe ili stupate na stazu za džoging, ili stavite kraj kreveta prostirku za jogu na koju ćete stupiti odmah iz kreveta.

4. Napravite listu obaveza

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Sastavite listu pet najvažnijih obaveza koje sutradan treba da uradite kako bi vam sledeći dan bio uspešan. Takođe, rasporedite vreme tako da sve radite u blokovima od po 19 minuta - to je odlično za koncentraciju.

5. Pametno iskoristite tehničke uređaje

Foto: Ogiyoshisan via Foter.com / CC BY-SA Foto: Ogiyoshisan via Foter.com / CC BY-SA

Ekrani tehničkih uređaja mogu biti đavolja rabota, ali takođe mogu biti i platforma za sreću. Iako će mnogi od vas umorni stići kući kasno, odgledajte sa klincima neki zabavn crtani film ili odaberite neku aplikaciju na telefonu koja na primer krvi face, to će vam momentalno podići nivo endorfina. To, naravno, ukoliko još nemate dece, možete raditi s partnerom ili prijateljima. Ili jednostavno pitajte u poruci nekog kako je proveo dan. To će vam pomoći da gradite i jačate odnose jer svi znamo da bez obzira na to šta radimo i gde radimo to je ključ za uspeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA