≫ 

Ove stvari sigurno imate u kući, a opasne su po život! Odmah ih bacite

Mnogi proizvodi koji se nalaze u vašoj blizini su štetni za zdravlje, ali vi o tome nemate pojma

  • 1

Veliki broj proizvoda koji se koriste u svakom domaćinstvu loše utiču na zdravlje, naročito ukoliko se upotrebljavaju često. Kako bi se izbegle negativne posledice, trebalo bi da ih se otarasite što pre.

 

Da li ste znali da u crevima imate čak 15 kg otrova? Evo kako da ih izbacite (RECEPT)

 

Posle čitanja ovog teksta više nikad nećete ući u stan obuveni!

 

Danas, sve što poželite možete da kupite. Tržište je toliko napredovalo da ne postoji stvar koja na njemu nije dostupna. Ipak, manje je poznato da je veliki broj današnjih proizvoda koje svakodnevno upotrebljavamo otrovno i opasno po zdravlje.

 

Kokice iz mikrotalasne

 

I pored ukusa koji mami, treba biti svestan činjenice da su ove kokice izuzetno opasne i da sadrže neke od najštetnijih hemijskih supstanci, među kojima su i one kancerogene. Kokice same po sebi nisu štetne ukoliko se radi o onima koje su organski uzgajane. Međutim, ove iz mikrotalasne peći trebalo bi izbegavati.

 

Foto: Viralnova

Foto: Viralnova

 

Antibakterijski sapuni

 

Jedan od osnovnih sastojaka antibakterijskih sapuna je triklosan, koji negativno utiče na hormone, izaziva oštećenja štitne žlezde i povezan je sa mnogim infekcijama. Umesto njih koristite obične sapune koji će, uz pravilnu upotrebu, očuvati higijenu vaših ruku bez štetnih posledica.

 

Hemijski otrovi

 

Verovatno ste sada ubeđeni da tako nešto nemate u svojoj okolini. Ipak, sredstva poput onog za čišćenje rerne, kao i sprejovi i razni praškovi protiv insekata i te kako su otrovni i treba ih izbegavati. Postoje proizvodi na prirodnoj bazi koji predstavljaju vernu zamenu i, iako su skuplji, vredi ih koristiti jer će sačuvati vaše zdravlje.

 

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

 

Odeća koja se ne gužva

 

Ideja o odeći koju ne morate da peglate svaki put kada izlazite iz kuće zvuči sjajno. Ipak, ovakva odeća sadrži formaldehid, koji, pored toga što omogućava da odeća ostane neizgužvana, istovremeno može izazvati razne bolesti, pa čak i one najozbiljnije, poput karcinoma. Zarad vašeg sopstvenog zdravlja, savetujemo da se, ipak, malo pomučite i uzmete peglu u ruke.

 

Osveživači prostora 

 

Bez obzira da li se radi o osveživačima u spreju ili onima koji se uključuju u struju, štetnost na zdravlje je velika. Verovali ili ne, oni sadrže čitav niz hemikalija koji zagađuju vazduh i izazivaju alergije, hormonske poremećaje, astmu pa čak i karcinom. Sigurnije  i jeftinije rešenje je da otvorite prozor i osvežite prostoriju u kojoj boravite.

 

Foto: Profimedia/Panthermedia

Foto: Profimedia/Panthermedia

 

Posuđe sa dnom koje se ne lepi

 

Lako čišćenje ovog posuđa dovelo je do njegovog masovnog korišćenja, pa je ono u svim domaćinstvima postalo karika bez koje se ne može. Ipak, trebalo bi da odustatanete na vreme od kupovine ovakvih šerpi, tiganja i lonaca, jer sadrže kancerogene materije koje, nakon dužeg korišćenja, mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

 

Pogledajte koji su to uređaji opasni po zdravlje.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA