≫ 

Spavanje u grudnjaku neće učiniti grudi čvršćim, a pritom je i veoma opasno!

San svake žene je da zauvek ima grudi kao sa 20 godina, to nije moguće - godine i gravitacija su jači

  • 4

Iako je govorila da u krevet odlazi samo sa nekoliko kapi parfema "Šanel 5", poznato je i to da je legendarna glumica i seks-simbol Merilin Monro verovala da je će zadržati svoju ženstvenu 36D figuru noseći brusthalter tokom spavanja.

5 stvari koje podižu i učvršćuju grudi bolje od bilo kog plastičnog hirurga

Zahvaljujući ovom prostom triku više nikad nećete kupiti pogrešan grudnjak

Originalno, to je bapska priča, a mnoge zvezde, uz Merilin i Hele Beri, tvrdile su da nošenje grudnjaka u krevetu može da spreči opuštanje grudi u kasnijoj životnoj dobi.

Međutim, neke druge urbane legende tvrde da u stvari nošenje rublja tokom spavanja može biti uzrok opuštenih grudi.

Stručnjaci su se konačno oglasili i strpali glasine u krevet.

Ne samo da brusthalter tokom spavanja ne može da spreči opuštanje grudi, on može i da ograniči limfne žlezde koje pomažu da se izbace toksini iz grudi, tvrdi dr Set Rankin.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Dr Rankin iz Londonske lekarske klinike otkrila je da je opuštanje dojki neizbežno u svakom životnom dobu jer tkivo polako gubi elastičnost s vremenom i da veruje da nošenje grudnjaka tokom spavanja to neće moći da spreči.

- Kada ležite ravno, efekat gravitacije gura tkivo dojke nazad prema grudima a ne prema nožnim prstima. Zato je nošenje grudnjaka (čija je svrha je da podrži grudi odozdo) u suštini suvišno u krevetu jer se grudi prirodno sabijaju na našim grudima.

Osim što tvrdi da brus u krevetu ne može da se bori protiv gravitacije, dr Rankin upozorava i da može imati negativne efekte na neke telesne funkcije.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Limfne žlezde su kao izlazna vrata kroz koja iz grudi izlaze štetne materije, odnosno za slanje proizvoda poput estrogena u jetru ili bubrege gde se razrađuju, a nošenje grudnjaka, kako je rečeno, ometa njihov rad.

- Isto važi i za limfni sistem: tesan grudnjak može ograničiti protok limfe u mnogim važnim limfnim čvorovima oko dojke i pazuha, sprečavajući vitalne funkcije sistema za izbacivanje toksičnih proizvoda iz tela - kaže dr Rankin.

Drugi eksperti su već ranije potvrdili ovu teoriju i upozorili žene da izbegavaju previše uske grudnjake jer mogu umanjiti dotok krvi i limfnu drenažu, što u najgorem slučaju može da dovede do hronične upale, edema (zadržavanja tečnosti) i neprijatnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorana

    20. februar 2017 | 11:29

    Lako je to pričati, celoga života se borim sa velikim grudima od kojih ne vidim kuda hodam, kome to treba, kada vidim silikone ja se zgrozim, kada sam dojila decu, veća dojka od bebe, imam sto osamdeset centimetara, i kičma polako počinje da se savija.

  • Nn

    20. februar 2017 | 12:30

    Od kad su mi porasle grudi nisam zaspala bez brusa, navika cista. I evo, ne vidim da mi nesto fali. Opustile se jesu, ali posle dvije godine dojenja.

  • BASA

    20. februar 2017 | 11:17

    70-ih i 80-ih godina proslog veka su nas savetovali da spavamo sa Brusom ali bez zica i to pokvaseni u hladnoj vodi jer ce nam tako grudi ocvrsnuti ! Pisali zenski listovi ! Mislim da su redovne vezbe , teretana ili neki sport , pravi recept ! Mi sitnimo 7-mu deceniju i na bazenu smo i 2x- a nedeljno smo u teretani ! Probajte !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA