Evo zašto ODMAH morate da obrišete nož nakon pranja

Ova greška vas može skupo koštati

  • 0

Svako ko je ikada kupio kuhinjski nož zna koliko on može da bude skup i zato je veoma važno da nam on potraje što duže.

Stavio je mleveno meso u pleh i nikad lakše napravio nešto što svi skupo plaćamo (VIDEO)

Uzela je omiljene farmerke i makaze - i dobila nešto što je svakoj ženi potrebno (VIDEO)

Ipak, dešava se da zbog lenjosti, ili neznanja, pravimo greške koje vrlo brzo mogu da kvalitetan nož pošalju u preranu penziju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako nož nakon pranja istog trenutka ne osušite, već ga stavite da se suši sa ostalim kuhinjskim priborom on će mnogo brže početi da rđa - čak iako je u pitanju nož napravljen od nerđajućeg čelika. U vodi iz česme mogu se nalaziti so i minerali koji će razložiti čelični premaz.

Zbog toga je važno da odmah nakon pranja osušite nož.

U slučaju da radije koristite mašinu za pranje sudova, trebalo bi da znate da je nož znatno delikatniji nego što izgleda i ne bi trebalo da ga stavljate zajedno sa ostalim kuhinjskim priborom jer tako na njemu mogu da se pojave ogrebotine i pukotine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA