≫ 

Spavalice, srećan vam praznik! U PETAK se obeležava Svetski dan spavanja

Ovaj praznik ustanovljen je 2008. godine, a slavi se pred zvanični početak proleća

  • 1

Ukoliko vam se u petak, 17. marta, ne bude ustajalo iz kreveta kako biste na vreme obavili sve svoje školske, poslovne ili porodične obaveze, znajte da imate dobar izgovor.

Napokon otkriveno: Evo zašto je nemoguće živeti bez spavanja

U petak se geslom “Lako disanje, miran san, zdravo telo”, na čitavoj planeti obeležava Međunarodni dan spavanja.

Ovaj praznik ustanovljen je 2008. godine, a slavi se u petak druge pune nedelje u martu.

Iako vam se možda čini da je besmisleno promovisati izležavanje u krevetu, poenta Dana spavanja je u tome da se skrene pažnja na važnost kvalitetnog sna, ali i da se preduprede sve komplikacije sa spavanjem.

Ako se zna da tek svaka peta osoba na ovom svetu spava koliko bi trebalo onda je jasan slogan “Čvrst san donosi obilje zdravlja i sreće” (When sleep is sound, health and happines abound). Ovaj neobičan dan obeležava se kako bi se ukazalo na važnost spavanja sa aspekata medicine, obrazovanja, društvenog života i sigurne vožnje.

Svetski savez medicine sna na ovaj način želi da smanji probleme sna kroz bolju prevenciju i lečenje poremećaja, kao što su pospanost i nesanica koji, prema mišljenju stručnjaka, predstavljaju globalnu epidemiju koja preti zdravlju i kvalitetu života.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    13. mart 2017 | 09:00

    Slavi se prvog petka pred zvanicni pocetak proleca, a danas je ponedeljak, a vest pocinje sa Spavalice srecan vam praznik! Ma haos macko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA