≫ 

Evo šta sve može da vam se desi kada pojedete POKVARENO JAJE

Jaja su neverovatno zdrava, međutim, i ona se mogu pokvariti i zadati vam ozbiljne zdravstvene probleme

  • 0

Salmonela je jedan od najčešćih oblika trovanja, a jaja mogu biti njen izvor. I ljuska i unutrašnjost jajeta, uključujući belance i žumance, mogu biti kontaminirani salmonelom, a nepravilnom pripremom i čuvanjem jaja povećavamo taj rizik.

30 dana nije jela POSLE 7 UVEČE i ono što se desilo ostavilo ju je bez teksta

Evo da li je OPASNO jesti kuvana jaja sa ZELENIM ŽUMANCETOM

Salmonela se širi tokom vremena i zbog toga starija jaja mogu imati veće količine ove bakterije. Ovo se posebno odnosi na jaja koja se čuvaju na temperaturi od 5 stepeni Celzijusa.

Druge opasnosti

Foto: publicdomainpictures.net Foto: publicdomainpictures.net

Svako jaje će se vremenom pokvariti, a kako stare, u njima mogu da se pojave različite vrste bakterija zbog kojih jaje dobija zelenkastu boju i razvija kiselkast ukus.

Iako ove bakterije ne izazivaju trovanje, od njih vam može biti muka.

Ako primetite promenu boje jajeta, ili čudan miris, nemojte ih jesti.

Jaja uvek čuvajte u frižideru, a ako su kojim slučajem bila napolju više od 2 sata - najbolje bi bilo da ih bacite.

Kada se jaje zagreje, ono počinje da se "znoji" i tako podstiče rast bakterija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA