≫ 

VREDI SVAKI DINAR: Zamenila sam svoj pamučni jastuk za svileni i na koži sam primetila neverovatnu promenu

Šta utiče na starenje kože dok spavate, bićete iznenađeni

  • 0

Stručnjaci za negu kože tvrde da spavanjem na pamučnim jastučnicama rizikujete da dobijete bore , kao i spavanjem na boku ili licem okrenutim ka jastuku. Pošto ja kao i većina drugih žena koristim pamučnu jastučnicu, odlučila sam da testiram njihove tvrdnje i vidim da li je svilena jastučnica zaista toliko magična.

VUNA, SVILA, PAMUK, VISKOZA, POLIESTER: Evo kako se održava i pere odeća od različitih materijala!

IZBEGAVAJTE IH: Ova dva sastojka u kremi za oči stvaraju bore - umesto da zatežu kožu

Iako redovno koristim noćne kreme za usporavanje starenja kože, pomislila sam - zašto ne bih obratila i pažnju na i na materijal od koga su mi jastučnice napravljene. Ako je zaista istina da svilena jastučnica sprečava starenje, zašto ne bih pomogla svojoj koži umesto da joj odmažem.

Nakon nekoliko dana pomnog istraživanja (nisam želela da baš tek tako bacim novac na skuplje jastučnice), otkrila sam sledeće stvari:

Pamuk kao materijal je takav da ne dozvoljava da koža klizi , već dovodi do njenog povlačenja. Kada kožu konstantno "gužvamo" povećavamo mogućnost za nastanak bora.

Zbog toga stručnjaci smatraju svilu idealnim materijalom za jastučnicu. Svila je antialergijsko prirodno platno koja koži omogućava da diše i da klizi preko površine na kojoj ležimo.

Već nekoliko dana koristim svilenu jastučnicu i ne mogu da kažem da nisam osetila promene. Svila je mnogo prijatnija i moja koža ujutro izgleda manje "izgužvano".

Kao materijal pomaže mojoj koži da zadrži vlažnost, što mi je  veoma važno. Verujem da je na duge staze ovo dobra investicija - ipak, mnogo više bih platila plastičnog hiruga da "obriše štetu" .

Verovatno mislite da je za svilene jastučnice potrebno mnogo novca i vremena provedenih u trženju istih. Varate se, daleko je jednostavnije da vam neko sašije ovakve jastučnice baš po vašem ukusu,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA