≫ 

Najveća japanska TAJNA: Ovaj trik od 60 sekundi će vas ZAUVEK osloboditi LENJOSTI

Japanci su razvili tehniku, koja će pomoći lenjim osobama. U ostalom, japanska kultura promoviše aktivan život i fokusiranost na ostvarivanje ciljeva

  • 3

Koliko puta ste uplatili teretanu, vežbali nekoliko puta i na kraju prestali i vratili se starim navikama? Sve te radnje koji niste želeli da obavljate pola sata, izmišljajući izgovore i opravdanja, sada ćete za svega minut lako uraditi i nećete biti lenji.

NAUČNO DOKAZANO: Svi smo mi rođeni kao lenštine!

Ovih 10 znakova pokazuju da ste GENIJE, a ne LENJI

Ovo su savršene žene za lenje muškarce (FOTO)

Metoda Kaizen zasnovana je na principu jednog minuta. Naime, kako biste se naterali da neke stvari svakodnevno radite, trebalo bi da se njima bavite samo minut svaki dan – u isto vreme. Na taj način će se naučiti disciplini.

Čak i osobe koje su mnogo lenje, moći će da izdvoje minut svakog dana i urade nešto pozitivno za sebe. Neće imati izgovor jer se radi o svega 60 sekundi, bar toliko mogu da žrtvuju. Šta god radili, bilo da je su to čučnjevi, čitanje knjige, učenje novog jezika, ovi minuti će na kraju doneti neverovatne rezultate.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nemojte misliti da kratak vremenski period utiče na efekat, jer će se ti minuti isplatiti ako nastavite da ih radite nedeljama, mesecima ili godinama. Kada shvatite da ste se pomerili s mrtve tačke, vremenom ćete jednominutne vežbe povećati na pet minuta, a kasnije na pola sata i lenjost će nestati.

Kaizen je, takođe, dobar način da započnete nešto novo i pomaže kod podizanja samopouzdanja, smatra osnivač Masaki Imai, teoretičar ponašanja u organizaciji i savetnik za menadžment.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    5. maj 2017 | 09:33

    A joj... Od kada je umro onaj bravar, pokušavamo se riješiti lenjosti,pa nikako ne ide. Kakvih 60 sekundi...

  • Marko

    5. maj 2017 | 12:43

    Kaizen u direktnom prevodu znaci Stalnim Poboljsanjem (continuous improvement) i po tome je Toyota veoma poznata jer je jedan od stubova u TPS ili Toyota Production System. Eto toliko od inzinjera koji radi u Toyota Australija.

  • NAPOLEON

    5. maj 2017 | 10:30

    Sto je najgore vecina lenjost podrzava i placa -i to u vidu skoro punog radnog vremena.Nema tu leka-mrtva trka,mrtva tacka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA