≫ 

Uz pomoć ovog trika uvek ćete dobiti najbolju sobu u hotelu

Svi mi uživamo u luksuznom smeštaju, ali nam novčanik ne dozvoljava uvek da letujemo i odmore provodimo u najboljim hotelima

  • 4

Ako želite da dobijete dobar hotelski smeštaj, veću sobu i pogled na more, eksperti u ovoj oblasti otkrivaju nekoliko trikova.

13 GENIJALNIH trikova koje aviokompanije NE ŽELE da znate (VIDEO)

Evo kako turisti rezervišu smeštaj u Beogradu! 45 odsto preko interneta, 9,5 odsto preko agencija

Želite besplatan smeštaj u Engleskoj? Ne treba vam ni dinar, ali je potrebno da imate "otvoren um"

Umesto što rezervišete smeštaj preko nekog sprecijalizovanog sajta, učinite to direktno kontaktirajući hotel. Ovo se savetuje jer hoteli plaćaju proviziju od 10 do 30 odsto za on - lajn rezervaciju.

Tražite menadžera, recite mu kako ste videli određenu cenu na internetu i pitajte da li hotel može da vam da bolju ponudu.

Ako rezervišete direktno, hotel će dobiti ceo iznos uplate pa će samim tim osoblje biti velikodušno i ispuniti neke od vaših zahteva kada je reč o bežičnom internetu, klima uređaju i drugim pogodnostima, prenosi "San".

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Mnogi hoteli kažnjavaju goste, koji rezervišu smeštaj preko nekog sajta. Oni ne vole da plaćaju proviziju, a posledice na svojoj koži osete putnici dobijanjem najgorih mogućih sobe - rekao je bivši menadžer htela Šon Lambert.

Isto tako moguće je potpuno besplatno promeniti klasu u aviotransportu i iz ekonmske preći u biznis klasu. Jedan od načina je da rezervišete mesto u avionu na letu koji je rasprodat.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Na ovakvim letovima uvek neko otkaže rezervaciju.  Ako se to desi, kompanija obično tom putniku ponudi kompenzaciju u vidu besplatnog putovanja u narednom avionu ili u budućnosti - rekao je ekspet za putovanja Gilbert Oto.

Najbolje je putovati kada je sezona u jeku, na leto i proleće, jer tada postoji mogućnost da su avioni popunjeni.

Postoji internet adrese na kojima možete dobiti informaciju koliko je ostalo slobodnih mesta u avionu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile M

    6. maj 2017 | 19:23

    Price za malu decu...

  • vesna

    6. maj 2017 | 18:10

    kako se to direktno kontaktira hotel,nigde mail adrese niti bilo cega.Po nekad broj telefona i to retko,ali ako ih vec zovemo,to kosta toliko koliko je i razlika ako se rezervise preko booking npr. Prica je nerealna.

  • RUŽA

    6. maj 2017 | 21:53

    Uz pomoć € u pasošu na recepciji! Bez obzira odakle se rezerviše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA