Kada je idealno vreme da počnete sa anti-aging tretmanima?

Prof. dr Ioanna Batsialou, stručnjak u oblasti estetske medicine, anti-aging medicine i mezoterapije, savetuje kada je pravo vreme da se počne sa tretmanima koji ublažavaju tragove starenja

  • 2

Dame najčešće počinju sa anti-aging negom kada bore na njihovom licu već postanu vidljive jer smatraju da prvi, skoro neprimetni tragovi, još uvek nisu vredni pažnje.

Kako bi preduhitrili neželjene bore i u idealnom trenutku počeli sa tretmanima, važno je da obratimo pažnju na prve znake starenja poput sitnih linija oko očiju i usana, kao i proširene pore, koje mogu biti i znak oštećenja kože usled preteranog izlaganja suncu. Takođe, ne treba ni prevremeno primenjivati anti-aging tretmane jer na taj način postoji mogućnost da se koža "ulenji", te da proces njenog starenja odpočne ranije nego što bi trebalo. Prerano korišćenje ove vrste proizvoda je slično kao da uzmamo analgetik u trenutku kad nas ništa ne boli.

Foto: Promo Foto: Promo

Pored korisnih trikova, koji pomažu kod usporavanja procesa starenja, kao što su unošenje dovoljno tečnosti i vitamina, mezoterapija je odličan saveznik u borbi sa starenjem i može se raditi već u dvadesetim godinama. Ovom metodom, vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance se ubrizgavaju direktno u treći sloj kože u kome se nalaze sitni krvni sudovi i mezoderm. Takođe, mezoterapijom se postiže intenzivna hidratacija i ishrana kože lica, dok se proces starenja značajno usporava.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala plava

    17. maj 2017 | 17:16

    Prof dr ? Za lazno predstavljanje se ide u zatvor, koji profesor i cega? Zen nema ni specijalizaciju a kamo li doktorat a da ne pricamo o prodesuri....to je isto kao da kazete da je neko ko je zavrsio pravno birotehnicku zapravo predsednik suda...e svasta , banana drzava

  • Mix

    20. maj 2017 | 17:17

    Od bede i sirotinje izgledam 20 god starije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA