≫ 

7 namirnica koje nikako NE SMETE da stavljate u zamrzivač jer ćete ih UPROPASTITI

Većina namirnica trpi hladnoću zamrzivača i ona im zapravo produžava rok trajanja. Ali postoje i one kojima niske temperature ne prijaju i zapravo ih uništavaju

  • 0

Kupovina na veliko i zamrzavanje hrane predstavlja odličan način da uštedete novac i vreme potrebno za kupovinu namirnica.

Ova hrana NE SME da bude duže od mesec dana u zamrzivaču, jer možete da se otrujete!

Ostavite dinar u zamrzivaču uvek pre nego što izađete iz kuće, evo zašto!

ISTINA O SMRZNUTOM VOĆU I POVRĆU: Evo da li je zdravo ili nezdravo jesti zaleđenu hranu!

Ukoliko zamrzavate kuvanu hranu, potrebno je prethodno da je ohladite i dobro zatvorite da se ne bi sušila ili širio miris u zamrzivaču. Uvek zamrzavajte manje količine hrane. Jednom odmrznute namirnice ne mogu ponovo da se zamrzavaju, jer se na taj način gube hranljive materije.

Ipak, postoji hrana, koje jednostavno ne bi trebalo da idu u zamrzivač, bilo zbog zdravlja ili kvaliteta proizvoda.

Voća i povrća sa visokim sadržajem vode

Dinje, lubenice, celer, krastavac, zelena salata, samo su neke od namirnica koje ni bi trebalo da zamrzavate, jer će biti opušteni i vlažni kada se odlede. Zelenilo će na niskoj temperaturi uvenuti, postati mekano i potpuno izgubiti ukus.

Kremasti proizvodi

Kisele i slatke pavlake, jogurti i šlag će izgubite teksturu, neće biti u jednom stanju kada se odlede. Zbog toga bi ovakve stvari trebalo da držite van zamrzivača.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Ambro

Mladi sir

Dok su tvrdi sirevi poput čedara, švajcarskog ili parmezana, lepi kad se čuvaju u zamrzivaču, to ne biste trebalo da radite sa kremastim sirevima i kozijim sirom.

Pržena hrana

Ove namirnice će ostati vlažne kada se odlede i izgubiće sve pogodnosti pržene hrane.

Foto-ilustracija: Pixabay.com Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sos

Umak, sos od zgusnut brašna ili kukuruznog skroba će se razdvojiti kada se zamrzne.

Kuvane testenine

Testenine će biti previše vlažne kada se budu odledile. Ako zaista želite da zamrznete kuvane testenine, potrudite se da budu kuvane više nego obično.

Jaja u ljusci

Jaj možete oljuštit, ukloniti ljusku i držati godinu dana u zamrzivaču. Jaja u ljusci nikako ne bi trebalo da idu u zamrzivač. Ljuska će pući, a vas će dočekati ili neupotrebljiva jaja ili totalni haos u zamrzivaču.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA