≫ 

Zažmurite, stavite list papira na dlanove i za 5 sekundi ćete saznati da li imate ozbiljan zdravstveni problem

Ako ne volite da idete kod doktora, a stalo vam je do zdravlja, onda je ovo pravi tekst za vas

  • 1

Štitna žlezda kontroliše rad metabolizma, pa njen poremećaj može da utiče na plodnost, povišen krvni pritisak, oštećenje srca kao i psihičke probleme u vidu depresije.

 Umorni ste non-stop? Mršavite? Sve vas boli? ODMAH idite kod lekara, možda je STVARNO nešto STRAŠNO!

DA LI IMATE PROBLEM S HORMONIMA? Pet znakova koji pokazuju da HITNO morate kod lekara!

KUĆNI TEST: Proverite da li je sve u redu s vašom štitnom žlezdom

Stručnjaci tvrde da se svaka peta žena u jednom razdoblju života susretne s poremećajem rada štitne žlezde, dok je i broj obolelih muškaraca sve veći.

Veruje se da savremeni način života i sveprisutni stres kako na poslu, tako i kod kuće,  nepravilna ishrana i promene hormonskog statusa poput trudnoće i menopauze, utiču na povećanje broja obolelih.

Pojačano lučenje hormona štitaste žlezde (Hipertireoza) manifestuje se kroz ubrzan puls, iznenadne napade i lupanje srca, učestale stolice, brzo i lako zamaranje, poremećaj u spavanju i mršavljenje. Smanjeno lučenje hormona (Hipotireoza) prati prekomerna gojaznost i izrazita zimogrožljivost.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ovaj prost trik može da otkrije veoma važnu stvar o vašem zdravlju:

Zatvorite oči, ispružite ruke i šake sa dlanovima na gore. Zamolite nekoga da vam stavi list papira. Ako papir počne da se trese zajedno sa vašim prstima, trebalo bi da posetite endokrinologa.

Ipak, budite svesni da ovaj test ne može da postavi dijagnozu i naznake da imate problem sa tiroidnom žlezdom. Ako ste "pali" na testu, odnosno primiteli ste da vam se ruke tresu, trebalo bi da posetite doktora i zakažete detaljan pregled.

Neophodno je da na vreme uradite analizu krvi i utvrdite nivo hormona kako bi se organi čije su funkcije poremećene lošim radom tiroidne žlezde zaštitili od trajnog oštećenja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA