ZABLISTAJTE: Sedam trikova profesionalnih šminkera

Fazoni profesionalnih šminkera više nisu obavijeni velom tajne, već su sve više dostupni široj javnosti. Trendovi se svakodnevno menjaju, ali određeni saveti zauvek ostaju kao osnova savršenog šminkanja

  • 1

Ovih nekoliko trikova pomoći će vam da za vrlo kratko vreme steknete veštine profesionalaca, koji na svojim radnim spiskovima imaju imena iz svetskog džet-seta, koja svakodnevno ulepšavaju.

Pribor za šminkanje

Od pribora se uvek počinje, i to je osnova za dobro nanošenje šminke. Veličina četke varira u odnosu na to koji deo lica šminkate, pa tako za nanošenje pudera uvek treba birati veću četku, dok rumenilo zahteva nešto manje dimenzije. U setu obavezno imajte i četkicu za obrve, ali i specijalni aplikator za nanošenje senke na kapak.

Prirodan izgled

Kako bi se postigao prirodni izgled, potrebno je da baza, odnosno puder, bude tačno one nijanse koja najbolje odgovara vašem tenu. Žene često greše pri odabiru pudera, zato tokom kupovine moraju biti obazrive. Na preplanulu kožu ne treba stavljati puder, ali ukoliko postoje određeni nedostaci koje treba sakriti, onda se treba odlučiti za tonirane kreme ili blage pudere.

Oči

Pravilo kojeg se treba držati kada je šminkanje očiju u pitanju glasi da oči preko dana uvek treba šminkati svetlijim nijansama, a noću tamnijim. Ukoliko se desi da prekršite ovo pravilo, treba voditi računa o tome da šminka danju ne bude previše napadna, a noću isuviše blaga i nevidljiva. Kada želite da istaknete oči, koristite sunđeraste aplikatore.

Korektor

Korektor se koristi za pokrivanje nedostataka poput podočnjaka i nikada ga ne treba utrljavati. Najpre ga nanesite na deo ispod donjeg kapka, a potom ga dobro utapkajte kako biste postigli željeni efekat.

Rumenilo

To je obavezan deo svake šminke jer vašem licu daje sjaj i čini ga nežnijim. Treba voditi računa kada je nijansa u pitanju, jer, kao i kod pudera, neretko se dešava da žene izaberu isuviše jake nijanse za svoj ten. Rumenilo se uvek nanosi od jagodica ka slepočnicama i tom prilikom treba koristiti velike četke od prirodne dlake.

Zavodljive usne

Nijanse ruževa koje birate za nanošenje ne zavise samo od punoće usana, već i od boje vaših zuba. Ukoliko su vaši zubi žućkastiji, treba pribegavati nijansama trule višnje, a ukoliko su sivkasti, birajte narandžaste ili bakarne nijanse.

Olovka za usne

Ukoliko ste ljubitelj kremastih ruževa koji se lako razlivaju, kao obavezan dodatak uvrstite i olovku za usta. Ona uvek mora biti za nijansu tamnija od ruža i nanosi se od krajeva prema sredini usana. Odmah nakon toga, ružem treba prekriti konturu olovke. Kada koristite mat ruževe, ona vam nije potrebna.

(Tamara Milić / Zenskastrana.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA