Muškarci, pred važan sastanak spavajte sami

Verovali ili ne, deljenje kreveta sa drugom osobom može da smanji moć muškog mozga. Zato, očekuje li vas sutra važan dan za pregovore, u krevetu večeras spavajte solo

  • 0

Kada muškarac provede noć u krevetu s još jednom osobom, njegovo spavanje biva isprekidano, što vodi do slabijih mentalnih sposobnosti sledećeg dana. Za razliku od njih, žene se ne suočavaju s tim problemom. Druga osoba u krevetu, takođe, ometa njihov san, ali njihove mentalne sposobnosti ostaju nepromenjene narednog dana.

U istraživanju sprovedenom u Beču učestvovalo je osam nevenčanih parova. Oni su proveli deset noći razdvojeno i deset u istom krevetu. Sledećeg dana proveravane su njihove mentalne sposobnosti. Nedostatak sna prouzrokovao je smanjenje sposobnosti kod muškaraca, pa su na testu pokazali slabije rezultate. Žene nisu pokazale nikakve promene i bile su mentalno "svežije" od svojih partnera.

Zanimljivo je i to da su žene izjavile da bolje spavaju dok su same u krevetu, iako test nije pokazao nikakve mentalne razlike, dok su muškarci uglavnom tvrdili da deljenje kreveta nije oslabilo njihov san i kako im je blizina partnerke u stvari pomogla da zaspe.

(MojeZdravlje.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA