PAŽLJIVO BIRAJTE KANALE: TV program utiče na decu

Nedavno sprovedeno naučno istraživanje u Americi pokazalo je da roditelji, pažljivim odabirom televizijskih emisija, mogu pozitivno da utiču na svoju decu

  • 1

Ponašanje dece umnogome zavisi od televizijskog sadržaja koji gledaju. Upravo zbog toga, američki naučnici roditeljima savetuju da s velikom posvećenošću biraju emisije i kanale kojima žele da izvrše uticaj na ličnost njihovih mališana.

Istraživači sa Instituta za dečja ispitivanja u Sijetlu utvrdili su da je ponašanje dece u najvećoj meri poboljšano u situacijama kada roditelji svojoj deci zabranjuju gledanje emisija koje su pune nasilja i podstiču ih na gledanje obrazovnog programa.

Prema rečima naučnika, ovakve mere imaju pozitivan učinak bez obzira na ukupno vreme koje deca provode pred televizorom.

U šestomesečnom istraživanju učestvovalo je 565 ispitanika koji su imali decu uzrasta od tri do pet godina. Ovo naučno istraživanje pokazalo je i kako roditeljska kontrola televizijskog sadržaja ima pozitivniji efekat na ponašanje devojčica.

( Tamara Milić / mojezdravlje.ba )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA