U kojim godinama je najbolje roditi prvo dete?

Nedavno istraživanje koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da sve veći broj mladih smatra da roditeljstvo treba da se okusi već u dvadesetim godinama

  • 0

Prema nedavno sprovedenom britanskom istraživanju, idealno vreme za bebe je u dvadesetim godinama. Uprkos verovanju da sve veći broj mladih ljudi, naročito žena, odlaže roditeljstvo zbog karijere, hobija ili putovanja, istraživanje je pokazalo potpuno drugačiju sliku.

Jedna trećina britanskih ispitanika smatra da porodicu treba osnovati ranije jer se tako stiče šansa za stvaranje što veće porodice. Takođe, ispitanici dele mišljenje da ranije rođenje deteta i manja razlika u godinama između roditelja i dece doprinosi harmoničnijem odnosu, u kojem nema mnogo jaza i sukoba.

Međutim, ispitanici su takođe mišljenja da pre formiranja familije neki određeni uslovi moraju da se ispune. Tu se prvenstveno misli na brak i posedovanje stana, a potom i na dobra primanja kako bi se deci obezbedio stabilan i normalan život.

( Tamara Milić / tportal.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA