Pet trikova za brzo uklanjanje podočnjaka

Neispavanost, umor, ali i mnogi drugi faktori loše utiču na izgled kože. Najosetljiviji deo lica svakako je tanki sloj kože oko očiju koji je samim tim podložan mnogim promenama

  • 0

Najosetljiviji deo lica je predeo oko očiju. Taj tanak sloj kože izuzetno je nežan jer je pun krvnih sudova pa je samim tim podložan sitnim borama i tamnim kolutovima. Kako biste uklonili negativne posledice neispavanosti i umora sa svog lica, poslužite se pojedinim trikovima koji će vam pomoći da uklonite podočnjake za samo pet minuta:

Ne koristite četkice

Četkica za korektor idelna je stvar za sakrivanje nepravilnosti na licu, ali mnogi šminkeri smatraju da je za područje očiju ipak najbolji alat - prst. Korektor za podočnjake najbolje je naneti i utapkati prstima.

Odaberite pravu nijansu

Isuviše svetao korektor može još više da naglasi podočnjake, pa se fokusirajte na boje koje su slične vašem tenu. Podočnjaci su po prirodi sivkasti i rozikasti, pa ih neutrališite žučkastom i bež nijansom.

Lagani korektor

Za skrivanje podočnjaka potrebni su vam lagani kremasti korektori. Korektori u stiku su pregusti za ovo nežno područje i mogu još više da naglase ovu problematičnu oblast.

Bela olovka za oči

Malo bele ili bež olovke unutar donjeg kapka daće svežinu vašim očima. To je trik u koji se kunu mnogi svetski poznati šminkeri.

Senka u predelu između očiju i nosa

Na gornji kapak, uz koren nosa, nanesite malo bele senke. Taj trik će vam oči učiniti vizuelno većim i skrenuti pažnju s podočnjaka.

( Tamara Milić / zenstvena.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA