Kako da se rešite nesnosnih zanoktica?

Lepe i negovane nokte često narušavaju zanoktice. Međutim, ove male, neugodne i pre svega bolne kožice oko nokta mogu se ukloniti pomoću par trikova

  • 0

Rešite se zanoktica zauvek na brz i lak način. Narušen izgled noktiju i ruku koje prouzrokuju male i bolne kožice oko nokta, takozvane zanoktice, svakoj ženi predstavlja problem. Da bi povratila lep i negovan izgled svojih noktiju, ali i ruku, žena mora o njima da vodi računa i da ih neguje.

Prva obaveza koju morate da ispunite kako biste imali lepe ruke jeste da se rešite grozne navike grickanja noktiju. Ovo je glavni uzročnik nastanka zanoktica i upala, zajedno sa hladnim i suvim vazduhom kao i jakim sredstvima za čišćenje noktiju koja takođe loše deluju na njihov kvalitet. Kako biste ponovo imali nežne i prelepe ruke, potražite rešenje u jednom od dva domaća recepta koja će vam pomoći u borbi protiv zanoktica.

Krema za omekšavanje zanoktica

Sastojci:

Kašika prirodne gline

Kašika maslinovog ulja

3 kapi eteričnog ulja lavande

Priprema kreme:

Sve sastojke dobro mešajte sve dok ne dobijete potpuno sjedinjenu masu. Smesu stavite u staklenu teglu koju ste prethodno sterilizovali. Svaki dan umasirajte barem jednom malu količinu kreme na nokte i zanoktice kako biste ih omekšali i pripremili za uklanjanje.

Krema za dugoročno uklanjanje problema sa zanokticama

Sastojci:

0,5 grama kakao butera

1,5 grama shea butera

1 kašika biljnog glicerina

Pola  kašike ulja vitamina E

10 kapi eteričnog ulja limuna

Priprema kreme:

U lonac s kipućom vodom stavite posudu u koju ste prethodno dodali kakao i shea buter. Lagano promešajte dok se ova dva sastojka ne rastope. Ohladite smesu do srednje temperature i dodajte u nju preostale sastojke. Dobro sve izmešajte i stavite u staklenu sterilnu posudu.

Kremu čuvajte u frižideru i koristite je svakodnevno pre spavanja tako što ćete malu količinu kreme utrljati u kožu oko noktiju. Namazane ruke zaštitite pamučnom rukavicom kako bi se preko noći kožica oko noktiju oporavila i nahranila zdravim sastojcima iz kreme.

(T. Milić / zadovoljna.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA