MASLINOVO ULJE: Moćni saveznik za lepotu

Maslinovo ulje je oduvek poznato po svojim lekovitim svojstvima i širokoj primeni. Njegovo blagotvorno dejstvo otkrili su još u antički Grci koji su ga koristili kako bi im koža bila nežnija i sjajnija

  • 0

Maslinovo ulje je pravo prirodno blago. Njegova široka primena poznata je od davnina i nije nikakva tajna da se ova bogata biljka koristi za najraznovrsnije tretmane, kako zdravstvene tako i one na polju lepote i nege.

Maslinovo ulje se dobija različitim postupcima iz plodova maslinovog drveta, a hladno ceđeno ulje posebno se ceni jer sadrži najviše lekovitih sastojaka. Njegova svojstva su pre svega antioksidantna i hipoalergentska, a bogato je i vitaminima A i E.

Kako je kozmetička industrija napredovala, tako je i upotreba maslinovog ulja rasla, pa danas ovaj sastojak imamo u mnogim kremama, losionima, proizvodima za kosu, ali i šminki.

Maslinovo ulje duboko hidrira i čisti kožu od slobodnih radikala i popravlja "štetu" od sunca, zagađenja vazduha, dima od cigareta i nezdrave hrane. Ovo ulje stimuliše ćelije i tako čini kožu mekšom, zategnutijom i zdravijom.

Maslinovo ulje prodire duboko u kožu i hidrira je i ta sposobnost ga čini sjajnim sastojkom dnevnih i noćnih krema, kao i losiona za telo i krema za ruke. Najbolje je da, ako ga koristite čisto, maslinovo ulje nanosite na vlažnu kožu, jer ćete tako ublažiti osećaj masnoće. Pored trenutnog blagotvornog dejstva, ovo ulje daje i dugoročne pozitivne efekte.

Ovo ulje je idealno kao sastojak pilinga, sredstva za uklanjanje šminke ili proizvoda za negu zanoktica, jer neguje i smiruje kožu, čineći je mekšom.

Kosa je još jedna oblast u kojoj maslinovo ulje čini čuda. Izvanredan je regenerator i sjajan borac protiv peruti. Međutim, ako koristite čisto maslinovo ulje, pomešajte ga sa vodom u odnosu 50:50, da biste mogli lakše da ga isperete. Tako će vaša kosa postati jača i sjajnija.

( T. M. /vijesti.me )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA