Za šta sve možete da upotrebite iskorišćene kesice čaja?

Kesice čaja, pored pravljenja vrlo ukusnih vrućih napitaka, imaju i vrlo važnu ulogu u lepoti. Naime, njihova primena je vrlo široka

  • 0

Mnoge stvari iz kuhinje priskaču u pomoć kada je održavanje lepote u pitanju. Žene koje vode računa o svom licu znaju da se od mnogih kuhinjskih sastojaka mogu napraviti razne lekovite maske ili da se kora krastavca može iskoristiti za osvežavanje lica. Međutim, malo je onih koji su upućeni u raznolika pozitivna dejstva koja po lepotu imaju kesice od čaja. Nakon ispijanja čaja one obično završe u kanti za smeće jer mnoge žene nisu svesne mogućnosti koje pružaju. Sledeći put pre nego što ih bacite, razmislite o postojećim opcijama.

Ublažite naotečene podočnjake i crvenilo

Iskorišćenu vrećicu čaja namočite u hladnoj vodi, iscedite i stavite kao obloge na očne kapke. Čaj deluje umirujuće na kožu, uklanja otečenost podočnjaka i smiruje crvenilo nakon napornog radnog dana.

Uklonite akne

Vrećicu čaja ostavite u hladnoj vodi par minuta i potom je stavite na mesto upale, umirujuća svojstva čaja će brzo i efikasno delovati na bolno područje i barem trenutno smiriti bubuljice.

Umirite bolne ranice u ustima

U toploj vodi natopite vrećicu čaja i neoceđenu je stavite na bolno područje u ustima. Lekovita svojstva koje imaju listići čaja delovaće antiseptički i umirujuće na bolno područje. Ukoliko imate problema s osetljivim desnima, ovaj recept će, takođe, imati pozitivan učinak.

Ublažite zubobolju

Čaj sadrži tanine koji mogu da ublaže bol. Zamrznite vrećicu crnog ili zelenog čaja, stavite na bolni zub i držite nekoliko minuta. Ponovite isto dok se bol ne smiri.

Uklonite fleke u WC šolji

Nalaloženu prljavštinu na dnu wc šolje možete ukloniti ako iskorišćene vrećice čaja jednostavno ubacite da odstoje nekoliko minuta. Ako se radi o tvrdokornim mrljama, postupak je potrebno ponoviti najmanje tri puta u toku dana.

Nahranite biljke

Đubrivu koje koristite za poboljšanje rasta biljki dodajte sadržaj nekoliko vrećica čaja, dobro izmešajte i koristite kao prihranu. Osim toga, kako bi što duže održali vlažnost zemlje u saksijama, vrećice čaja namočite u vodi i poređajte ih oko stabla biljke. Ovo je izvrstan način da sačuvate biljke u životu kada ste na nekoliko dana odsutni od kuće.

Marinirajte meso

Kod pripreme roštilja meso je važno marinirati jer inače postane tvrdo i suvo, a pomoću nekoliko vrećica čaja lako ga možete omekšati. Sadržaj vrećice naspite u mešavinu marinade i u njoj držite meso 2-3 sata, čaj će mesu podariti poseban ukus i održaće ga svežim.

Očistite prozore

Čaj može da ukloni masnoću i prljavštinu sa prozora. Napravite ga od već iskorišćene vrećice, ohladite i sadržaj sipajte u bočicu s raspršivačem i jednostavno koristite za pranje prozora.

Osvežite ormar i cipele

Kako bi uklonili neprijatne mirise iz ormara, u njega stavite tanjir s nekoliko iskorišćenih vrećica čaja koje će vratiti svežinu vašoj odeći. Loš miris iz cipela lako možete da uklonite ako stavite vrećicu čaja u cipele preko noći.

( T.Milić / zadovoljna.dnevnik.hr )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA