Plivanje leči depresiju i popravlja raspoloženje

Pored toga što tokom najtoplijeg godišnjeg doba imamo i više energije, zdravstvene tegobe su manje izražene, a raspoloženje nam je pozitivnije, odlazak na bazen ili plažu dodatno blagotvorno utiče na naše zdravlje

  • 1

Plivanje smanjuje depresiju i poboljšava raspoloženje, a pritom i naše telo dovodi u pravu formu.

Tokom plivanja upošljavaju se skoro svi mišići pa se, samim tim, pojačava njihova snaga. Osobe koje pate od bolnih zglobova ili artritisa mogu slobodno da vežbaju u vodi, bez straha od pogoršanja simptoma.

Pored toga, plivanje anulira sva negativna osećanja i čini nas srećnim. Istraživanja su pokazala da sam boravak pored reke, jezera ili mora umiruje i čini nas da se osećamo preporođeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    15. jul 2013 | 18:23

    Plivanje je jedan od najboljih sportova za rekreaciju, pokreće sve mišiće u organizmu. Problem je što u Srbiji praktično, sem Beograda, ne postoje zatvoreni bazeni pa se ne može trenirati u jesen, zimu i proleće. Idealno bi bilo tri puta nedeljno u trajanju od jednog do jednog i po časa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA