Kako zaspati tokom tropskih vrućina

Kad krenu paklene vrućine, nije nimalo jednostavno utonuti u san. Zato vam, umesto pilula za spavanje, donosimo nekoliko dobrih saveta

  • 5

Većina ljudi smatra da je, da bi se pobedila vrućina, sasvim dovoljno skinuti sve sa sebe i otići u u krevet. Međutim, to nije istina. Zapravo, lagane pidžame od svile ili pamuka mnogo bolje regulišu telesnu temperaturu.

Telo sve do četiri ujutro oslobađa toplotu kroz kožu stopala, ruku i lica, pa ako nešto ometa taj proces, teže će vam biti da zaspite. S druge strane, ako pustite da toplota nesmetano izlazi, probudićete se u ranu zoru jer će vam biti hladno.

Zato, pokrivajte se materijalima od prirodnih vlakana poput pamuka ili svile, koji će najbolje pratiti temperaturu vašeg tela. Štaviše, ako znate da slede visoke temperature, koje se ne spuštaju ni tokom noći, stavite tokom dana jastuk u frižider, tako da vam u vreme kad idete na spavanje bude dobro rashlađen, što će vas vrlo brzo uljuljkati u san.

Napravite cirkulaciju vazduha u spavaćoj sobi, ali nikako da promaja ide preko vas. Kad legnete, raširite ruke i noge kako se ne biste dodatno skuvali.

Ako se uprkos svemu probudite od vrućine tokom noći, pustite hladnu vodu da vam teče preko zglobova ruku, tako ćete se najbolje rashladiti i lako ponovo uspavati.

(Telegraf.rs / Metro-portal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    21. jul 2013 | 19:59

    I nije losa ideja, posto su kos nas u Srbiji frizideri polu prazni, ajde da stavljamo jastuke.

  • Max

    21. jul 2013 | 17:12

    Staviti jastuk u frizider da sam danas umro ne bi ovo procitao ;)

  • Dude88

    21. jul 2013 | 21:29

    Hladimo jastukeeeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA