Ostavite cigarete, porašće vam plata!

Bivši pušači na tržištu rada su traženiji i plaćeniji kako od pušača, tako i od nepušača. Zato, ako konumirate cigarete, dobro razmislite u kom smeru želite da se razvija vaša karijera

  • 2

Još jedan od dobrih razloga za prestanak pušenja jeste novo saznanje do kojeg su analizom podataka o zaposlenima tokom dve decenije dve ekonomistkinjee zaposlene u FED-u. Pokazalo se da najbolje poslove, s najvećom platom, dobijaju upravo bivši pušači. Oni su na tržištu rada pomeli i pušače i, verovali ili ne, nepušače.

Nikotinska zavisnost umanjuje vašu vrednost na tržištu rada, ali bivši pušači su poslodavcima atraktivni jer su pokazali snagu karaktera koja se traži u poslu. Što je još važnije, bivši pušači pokazali su se i kao najbolji zaposleni, koji kompanijama u kojima rade zarađuju više od svojih kolega i češće dobijaju povišice.

Ako ste dugogodišnji pušač, za vašu informaciju, manje vredite od pušača koji je sa ovom užasnom navikom počeo u zadnjih godinu dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA