Redovno kupanje podstiče rast dece

Istraživanja koja su rađena u saradnji sa decom pokazala su da su mališani koji žive u dobrim sanitarnim uslovima za pola centimetra viši od dece koja odrastaju u potpuno suprotnom okruženju

  • 2

Deca koja se redovno kupaju i održavaju ličnu higijenu viša su od ostale dece. Nedavno rađena istraživanja pokazala su da su mališani koji žive u dobrim sanitarnim uslovima za pola centimetra viši od vršnjaka koji žive u potpuno drugačijem okruženju.

Stručnjaci sa londonske škole za higijenu i tropsku medicinu analizirali su podatke raznih istraživanja koja su rađena u saradnji sa decom koja su mlađa od pet godina. Ispostavilo se da čista voda, sapun i redovno kupanje imaju ključnu ulogu u rastu dece.

Naučnici su istraživali podatke iz Bangladeša, Etiopije, Nigerije, Čilea, Gvatemale, Pakistana, Nepala, Južne Afrike, Kenije i Kambodže.

Inače, problemi sa rastom kod dece su izuzetno izraženi na globalnom nivou pa godišnje od dugoročnih posledica lošeg rasta pati oko 265 miliona mališana.

( T. Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix ica

    21. avgust 2013 | 02:25

    ako je tako, onda mene nisu kupali dok sam bila dete HAHAHAA MALECKA Saaaammm ahahhaa

  • русија

    24. avgust 2013 | 23:32

    која глупост

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA