GREŠNI DAN: Petkom dižemo ruke od zdravih navika

Svi koji su u mogućnosti u ovim trenucima raduju se kraju radne nedelje i predstojećem slobodnom vikendu. Međutim, stvari danas mogu da se otmu kontroli

  • 1

Kako tvrde stručnjaci, petak je dan za odustajanje od započetih dijeta i odlaska u teretanu. Ide vikend i retko ko može da odoli izležavanju, dobrom zalogaju ili čašici više.

Ipak, radovanje vikendu neretko ode predaleko. Prema najnovijem istraživanju sprovedenom na 600 ispitanika, čak 80 odsto ljudi slab je karakter kad je u pitanju petak! Oni će bataliti dijetu, popiti previše alkohola, a skoro niko neće otići u teretanu.

Premda skoro 60 odsto učesnika u ovom istraživanju redovno vežba, samo 12 odsto će se naterati da petkom džogira ili diže tegove. Takođe, za skoro polovinu nas petak je kao stvoren za obroke bazirane na brzoj hrani, jer ko bi još premoren od rada vodio računa o kalorijama.

- Petak je dan kada imamo potrebu da sebe nagradimo što smo pregurali još jednu napornu radnu nedelju. Znamo da ide vikend i da čak i ako popijemo ili pojedemo više nego što bi trebalo, imamo čitava dva dana da zalečimo mamurluk i svarimo sve što smo uneli u sebe. Život nam je pun stresa i obaveza, a uz sve to, svi se mi trudimo da usvojimo i zdrave navike. Ipak, petkom odbacujemo sve dobre savete i sebi dozvoljavamo da budemo nevaljali. Ustalom, što da ne? - poručuju autori istraživanja.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    16. novembar 2013 | 12:28

    E ovo je tacno...Kad smo isli da zakazemo termin za fudbal, ponudili na petak u 21h, mi kazemo ne odgovara nam tad idemo u kafanu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA