SEZONA JAKNI I DŽEMPERA: Male cake za održavanje zimske odeće

Zbog materijala i sastava, zimska odeća zahteva specijalan tretman, a ovo su neki od trikova koji će vam pomoći u tome da je očuvate što duže i da uvek deluje ko nova

  • 1

Zimska garderoba zahteva specijalan tretman, najviše zbog sastava i materijala od kojih je napravljena. Zato, ako vam je stalo do svoje odeće i želite da je što duže "održite u životu", nekoliko je trikova koji će vam pomoći da je sačuvate od propadanja. Evo o kojim cakama je reč.

Pernate jakne dovojno je oprati dva puta tokom sezone. Prečesto pranje može da ošteti perje.

Ako ih perete u mašini za veš, nek to bude u hladnoj vodi i ne koristite klasične deterdžente, već sredstva za pranje koja su namenjena za osetljive tkanine.

Najbolje bi bilo da jaknu punjenu perjem osušite u mašini za sušenje veša. Ako je sušite na vazduhu, povremeno je protresite kako se perje ne bi slepilo.

Džempere bi trebalo prati posle šest nošenja, a vuneni komadi zahtevaju i dodatnu negu. Pre pranja okrenite ih na unutrašnju stranu i perite s vešom sličnih boja. Isperite ih dva puta, a ako je moguće, sušite na otvorenom.

Kape, rukavice i šalove perite najviše tri puta u sezoni, u mašini za veš ili ručno, sve zavisi od vrste materijala.

Vunene kapute perite dva puta tokom zime, a ako ih ne nosite često, jednom godišnje ih odnesite na hemijsko čišćenje. Da kaput posle pranja ne bi imao miris vlage, sušite ga na otvorenom i izbegavajte da ga držite u ormaru.

(Telegraf.rs/MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA