Top 5 praznih novogodišnjih obećanja

Smršaću, ostaviću pušenje, provodiću više vremena sa porodicom - samo su neke od odluka kojih se prema brojnim istraživanjima setimo u novogodišnjoj noći i nikada ih ne ispoštujemo do kraja

  • 3

Evo liste odluka kojih se prema brojnim istraživanjima redovno setimo uoči Nove godine, ali ih nikada ne sprovedemo do kraja. Štaviše, prema statističkim podacima većinu napustimo već nakon mesec dana, a najduže se držimo onih koje umesto celog života traju svega šest meseci!

Na nama je bilo da ih obelodanimo, a na vama je da nas u 2014. konačno demantujete.

Smršaću

Sasvim logično obećanje koje dajemo sebi nakon onolikih kolača, sarmi i ruske salate koje smo tamanili ne samo u novogodišnjoj večeri, već i na slavama koje su joj prethodile je: "Smršaću"!

Znajući za ovu “caku” brojne teretane mahom nude januarske popuste. Redovni vežbači, međutim, jedva čekaju da sezona praznika prođe kako bi na miru mogli da nastave da se bave svojim telom onako kako to čine i ostalih 11 meseci u godini.

Dakle, bez guranja sa “kampanjcima” koji će se u teretani zadržati svega mesec dana. Baš tako kažu statistički podaci.

Čak 60 odsto vežbača iz januara ne zadrži se u teretani ni do sredine februara.

Ostaviću pušenje

Najbolji sud o ostavljanju pušenja dao je svojevremeno američki književnik Mark Tven.

- Prestati pušiti je najlakša stvar na svetu. Ja sam to sto puta uradio”!

Nekako je početak godine idealan da realizujemo ovu nameru, međutim statistički podaci ukazuju na to da svega 15 odsto ljudi odista uspe da ostavi pušenje oko Nove godine, pa da čak i oni ne izdrže dugo.

Naime, bez duvanskog dima u stanju su da budu svega šest meseci! Čega god da se latite kako biste napokon ostavili pušenje, znajte da imate vremena da razmislite, jer ova pauza sigurno neće dugo trajati!

Naći ću hobi

Upisaću nemački jezik i naučiću da jašem! To toliko jednostavno zvuči da od Nove godine možete paralelno da se posvetite ovim novim hobijima, pa im čak dodate i treći!

No, kada krenete na časove, jednog, pa onda i drugog kursa, malo će vam trebati da shvatite da ste možda ipak bili preambiciozni. Lakše nego što ste se odlučili na pohađanje ostavićete prvo časove jezika, a onda i jahanje. Složićete se da je daleko lakše naručiti kinesku klopu i ostati veran hobiju zvanom “gledanje turskih serija”.

Štedeću i neću ulaziti u nove dugove

Zaveti ovoga tipa obično počinju sa: “U Novoj godini ću izlaziti na večeru sa društvom, isključivo jednom u dve nedelje, pripremaću sendviče za posao kod kuće, i nosiću kafu u termosu...” A, onda sa Novom godinom krenu i nova “popuštanja” prema sebi.

Tako ubrzo završimo ne samo kupujući kafu i klopu na poslu, već i bacajući pogled na stvari koje bi trebalo da nam budu zabranjene - poput savršene prolećne bluze, koja papreno košta, a uskoro će biti na popustu. Stvarno treba biti karakter, pa sačekati taj popust.

Provodiću više vremena sa porodicom

E, ovo je rečenica koja važi za muškarce! Žene su nekako, bar na ovom Balkanu, uvek tu za svoje najbliže.

Kako god, jedno je sigurno. Oni koji početkom godine odluče da se okrenu porodici najčešće dočekaju februar tako što shvate da posao nije “nestao” i da sa porodicom nisu bili iz realnih razloga, koji će ih i ubuduće sprečavati u tome da vreme provode zajedno.

Istini za volju, za neke članove porodice, poput dalekih rođaka koji vas blago nerviraju nikada ne stigne pravo vreme. Ni u Novoj, baš kao ni u godini koju smo upravo ostavili iza nas.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA