Pušačka kriza traje godinu dana!

Zavisnosti od cigareta se teško osloboditi, naročito zbog same činjenice da su cigarete stalno u našoj okolini. Baš zbog toga proces odvikavanja od pušenja traje najmanje godinu dana

  • 12

Ukoliko želite da se rešite cigareta, sve što treba nije da kupite elektronsku cigaretu koju ćete da obesite oko vrata i zgužvate paklicu omiljenog duvana već ovaj proces iziskuje mnogo više.

Pored strpljenja, čeličnih živaca, jakih principa, ali i paklene volje, u sam proces morate da uložite i dobrano parče vremena s obzirom da zavisnost od pušenje ne nestaje preko noći. Za odvikavanje je često potrebna i cela godina, ali ukoliko imate sve navedene karakteristike, nema sumnje da ćete moći da ga sprovedete.

Za razliku od odvikavanja, navlačenje na nikotin je proces koji traje vrlo kratko, svega desetak dana. Nakon toga, cigarete se pale jedna za drugom, najčešće zbog čovekove nesposobnosti da psihičku napetost kontrolišete bez nikotina. Upravo to je stanje u kojem pušenje cigareta izaziva zadovoljstvo.

Ipak, uz prave metode i pomoć lekara, izlečenje je moguće, ali i vrlo zahtevno. Baš zato ljudi treba da potraže stručnu pomoć ne bi li se informisali o najnovijim metodama lečenja koje mogu da budu individualne ili grupne, u zavisnosti od potreba i želja zavisnika.

Najvažnije od svega je da apstinirate i da godinu dana ne upalite nijednu cigaretu. Tek tada, nauka tvrdi, može da se kaže da ste prebrodili zavisnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    11. februar 2014 | 19:42

    Samo kažeš ne i kraj priče. Može da bude kriza koliko hoćeš....

  • milan

    11. februar 2014 | 18:17

    Prestao sam pre tri godine i dan danas nekoliko puta u toku dana imam potrebu da zapalim cugaretu!

  • nebitna

    11. februar 2014 | 20:13

    Evo dva meseca bez cigareta i svaki dan je sve gori sa sve većom potrebom da zapalim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA