Otarasite se nesnosnih podočnjaka

Uprkos uvreženom verovanju, krivac za tamne kolutove oko očiju nije samo manjak broja sati provedenih u snu i preterano korišćenje šminke, već oni često nastaju kao posledica alergije ili oboljenja nekih organa, a ponekad je jedino moguće optužiti loše gene. Bilo kako bilo, nekoliko saveta iz kućne radinosti mogu vam pomoći da ih se barem privremeno rešite...

  • 0

Jedan od najefikasnijih kućnih recepata za borbu protiv podočnjaka svakako su dobro poznati kolutići ledeno hladnog krastavaca. Kako biste smanjili nadutost i pomodrelost kapaka i najbolje bi bilo da krastavac držite na zatvorenim očima od 5 do 10 minuta.

Kafein i antioksidansi iz kesica biljnog ili crnog čaja potpomažu regeneraciju oštećene kože. Koriste se tako što se kesice čaja preliju ključalom vodom, nakon par minuta izvade i ostave da se prohlade. U munutima dok uživate u pijuckanju čaja držite dobro isceđenje kesice na očima i podočnjaci će nestati kao rukom odnešeni.

Još jedan pouzdan borac protiv alarmantno tamnih kolutova je i svež krompir. Ohladite dobro krtolu krompira, pa je očistite i isecite na tanke ploške. Stavljajte ih dva do tri puta dnevno u trajanju od dvadesetak minuta.

Ako izmasirate očne kapke bademovim uljem svako veče pre nego što odete na spavanje, ujutro ćete se buditi ne samo osveženog pogleda, već i sa gušćim i dužim trepavicama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA