Pročitajte ovo i odmah ćete ustati sa stolice!

Ukoliko krv ne struji iz nogu u srce, u venama vam je povećan pritisak. Kada su zidovi vena pod stalnim pritiskom, neki proteini i tečnost procure u tkivo, a rezultat je upala

  • 3

Prošlog meseca je otkriveno da ako sedite jedan sat duže dnevno, npr. 13 umesto 12 sati, 50 odsto je veća šansa da ćete razviti neki zdavstveni poremećaj.

Ukoliko krv ne struji iz nogu u srce, u venama vam je povećan pritisak. Kada su zidovi vena pod stalnim pritiskom, neki proteini i tečnost procure u tkivo, a rezultat je upala. Zato često možete videti da ljudi koji na poslu mnogo sede, kada skinu čarape imaju usekle tragove na koži.

Kada predugo sedimo, možemo postati neosetljivi na insulin, što je uvod u dijabetes tipa 2. Kada se ne krećete, vaši mišići postaju manje aktivni u preuzimanju glukoze iz krvotoka. Malo redovnih pokreta poboljšava delovanje insulina na mišićnom nivou.

Ukoliko vam se telo nalazi u položaju slova C dok sedite za stolom, morate da naginjete vrat unazad da biste bolje videli monitor. Taj pokret utiče na nerve u vratu, od čega može da se dobije glavobolja.

(Telegraf.rs / 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA