Osobe rođene u ovom znaku čuvaju i svoje i tuđe tajne: Ali, ako ih izdate, budite spremni na pakao

Iako deluju pomalo grubo i nezainteresovano, vrlo su osetljive i emotivne

  • 12
Škorpija Shutterstock

Svako od nas ima u okruženju barem jednu osobu rođenu u znaku Škorpije. Odlično znamo koliki je napor potrebno uložiti da bismo razbili ljušturu u kojoj se rođeni u ovom vodenom znaku kriju. Ali, isto tako, znamo i onu lepšu stranu - koliko Škorpije mogu da budu dragocene kao prijatelji, kolege ili emotivni partneri.

Morate biti vrlo bliski sa Škorpijom i pokazati im lojalnost pre nego što sa vama podele bilo kakvu intimu. Škorpije su odane, one su majstori čuvanja tajni, a posebno sopstvenih...

Postoji mnogo razloga zašto su Škorpije tajanstvene, ali mnoge od njih možete da razumete zahvaljujući astrolozima.

1. Strah

Škorpije se, verovali ili ne, plaše reakcija drugih. Strah od toga da drugi misle loše ili ne tako pozitivno tera ih da se distanciraju. Strah ih sprečava da otkriju tajne, jer ih  to čini slabim i nanosi im bol.

Međutim, ako ih izneverite i povredite, Škorpija će se od nekog ko vas je beskrajno voleo pretvoriti u osobu koja vas mrzi "iz dna duše".

2. Samoodbrana

Škorpije su tajnovite, jer žele da se odbrane. Jednom kada je šteta načinjena, nema šanse da sprečite agresiju kojom će vas osoba rođena u ovom znaku "počastiti". Škorpije ne biraju način na koji će vas povrediti - one samo "gaze" i "pucaju iz svih oružja".

Zbog takmičarske i uporne prirode, kada se pretvore u negativce, neće ih biti briga da li su vam osećanja povređena. One će istrajati u borbi. Škorpije imaju snažnu potrebu za kontrolom, ali ih to čini prekim i zlonamernim.

foto Pixabay foto Pixabay

3. Potreba da se osećate sigurno

Škorpije se suočavaju sa težim izazovima od većine, pa i najgorim iskustvima na svetu Ta iskustva na njih ostavljaju snažan i trajan utisak koji takođe uzrokuje njihov strah. Zbog toga uvek tragaju za sigurnošću, ali paradoks je da često imaju iskustva sa izdajom drugih ljudi.

4. Samosvest

Vrlo su samosvesne, dobro znaju svoje mane i ne žele da im iko drugi na to ukazuje. Takođe, njihova privatnost je često samo njihova jer ne vole druge da opterećuju svojim problemima.

5. Ranjivost

Manje zrele Škorpije misle da je njihova ranjivost zapravo njihova slabost; zato će skrivati mnogo toga od drugih kako bi izbegli sudar sa ranjivošću. To ih sprečava da napreduju i budu produktivne.

foto Pixabay foto Pixabay

6. Izbor

Škorpija je toliko tajnovita, jer to želi. Tajnovitost je zapravo deo njene prirode. Sve i kad bi htele, osobe rođene u znaku Škorpije ne bi mogle da budu otvorenije nego što jesu. Takođe, one vole da ih drugi "teško čitaju", jer je za njih barijera koju postavljaju preventivni odbrambeni mehanizam.

7. Pitanja poverenja

Škorpije ne ukazuju lako svoje poverenje. Međutim, kada vas jednom "stave na ispit" i utvrde da ste ga prošli sa odličnom ocenom, nećete imati lojalnijeg prijatelja ili životnog saputnika. Jednom kada postoji čvrsta veza sa Škorpijom, to će verovatno biti jedna od najboljih koju ste ikada imali zbog njihove jake, brižne i strastvene prirode.

Sve dok ste iskreni sa Škorpijom, ona će vas bez sumnje poštovati i biti vam odana.

Nikada neće prekršiti obećanje koje vam je dala ili otkriti tajnu koju ste joj rekli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA