Troše više nego što zarade: Ovim horoskopskim znacima je štednja nepoznat pojam

Oni važe za predstavnike Zodijaka kojima novac samo prolazi kroz ruke

  • 5
Trošenje, novac, trošadžija, štednja Foto: Shutterstock

Svaki horoskopski znak ima drugačiji odnos prema novcu. Ipak, za neke se čini kao da im pare uvek samo "prođu kroz prste". Ako je sudeći po rasporedu zvezda, ovi znaci nikada ne nauče da štede i ne prestaju da troše.

Za njih važi i ona rečenica da troše više nego što mogu da zarade.

1. Strelac

Strelčevi mnogo rade, pa im nije teško da zarade novac, ali imaju problem sa štednjom. Ako požele da odu u novu avanturu, ne pitaju za cenu i troškove, jednostavno se prepuste uživanju. Stanje na tačunu uvek pokušavaju mentalno da prate, ali neretko se neprijatno iznenade, kada vide koliko su stvarno potrošili.

Nikad ne razmišljaju o dugovima, ceni, vođenju računa, mesečnim troškovima i svaki put ih ponovo računi i dugovi zatknu nespremne. Oni su odavno izabrali - radije će imati bezbroj avantura, nego veliki bankovni račun.

2. Ribe

Ribe će dati i poslednji dinar beskućniku ili nekome za koga smatraju da im novac treba više nego njima samima, pa iako to znači da će par dana ići na posao bez prebijene pare. Pripadnici ovog znaka su jako nesebični i na prvom mestu su im uvek drugi ljudi.

Oni će uvek donirati u dobrotvorne svrhe, beskućnicima, skloništu za životinje ili platiti izlet i tuđem detetu u vrtiću jer znaju da ti roditelji to ne mogu da priušte.

Vole da imaju novac jer ih najviše raduje planiranje kome će koliko pokloniti i kako mogu pomoći svojoj okolini. Nakon što su poklonili svima kojima treba, ako Ribama ostane koji dinar viška najverovatnije će uložiti u knjige o umetnosti, muziku ili će otići na mesto koje ih inspiriše.

3. Vodolija

Vodolije ne mogu da odole novoj tehnologiji. Oni su u onoj grupi ljudi koji celu noć čekaju u redu ispred prodavnice kako bi kupili najnoviji mobilni ili igricu. Istražili su, odlučili su šta žele i samo čekaju da to nešto izađe na tržište.

Radije bi imali novi laptop nego štedni račun, i iako prolaze kroz periode kad pokušavaju da uštede i ponašaju se odgovorno, nedosledni su i prvom prilikom će taj ušteđeni novac potrošiti na novu igračku.

4. Lav

Lavovi su oprezni sa novcem i uvek imaju nešto malo ušteđevine. Njihov problem nastaje kad dragoj osobi žele nešto da poklone. Lavovi kupuju najbolje poklone, i često jako skupe.

Lavovi troše dosta novca i na sebe jer teško da će kupiti jeftiniju verziju nekog proizvoda. Za njih samo najbolje - najbolji kvalitet, najbolja marka, bez obzira na cenu.

Smešno im je kad ih neko okarakteriše kao ekstrvagantne, oni veruju da sami sebe treba da tretiraju kao kraljeve i potrošiće koliko god treba da sebi ugode.

5. Vaga

Vage su jako darežljive, ali samo kako bi se nekome svidele. Pokušavaju da štede, ali nekako se desi nešto što baš sad odmah moraju da plate. Ako je kraj meseca, Vagin bankovni račun je više-manje prazan.

Sreća je da kad nekome pomognu ili potroše na nešto što ih usrećuje, ta proživljena sreća dugo sa njima ostaje i preliva se u druge stvari koje ih inače baš i ne raduju. Vagama novac neće kupiti sreću, ali je itekako dobar početak.

6. Blizanci

Blizanci sa novcem stvarno imaju dve strane. Sa jedne strane su jako odgovorni i zarađeni novac čuvaju za budućnost, a onda u jednom trenu se pojavi kockar u njima koji ne zna gde bi pre sa tim novcem.

Kockarska strana Blizanaca voli brzo da zaradi, ulagaće u nesigurne deonice sa obećanjima velikog dobitka ili će se čak kladiti u nadi da će se obogatiti preko noći. Odgovorna strana pokušava držati kockara pod kontrolom, i to će joj uspevati neko vreme, do trenutka dok se ne pojavi mogućnost brze zarade.

U najboljem slučaju Blizanci će kupiti srećku ili otići u kladionicu, ali u najgorem su spremni da ulože sve što imaju u posao ili ponudu sa puno obećanja i malo garancija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DukaTenja

    24. maj 2021 | 19:06

    Koja je ovo smislila!!??? Pa ja cuvam i od pradede stvari, a ne da kupujem novo. Pozdrav od vodolije I ne verujte u gluposti.

  • 1111

    25. maj 2021 | 00:11

    Nije tačno. Ja imam dve cerke i obe su blizanci. Starija troši i njeno i tudje a mladja je stipsa kao de je pravio neki Piroćanac.

  • Zz

    24. maj 2021 | 21:42

    Devica. Dajem kapom i sakom. Pokusavam da kupim prijatelje, ali ne ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA