Vreme čitanja: oko 7 min.

Šta svakom horoskopskom znaku treba da bi im život bio srećniji?

Vreme čitanja: oko 7 min.

Pre svega, svaki horoskopski znak mora da otkrije šta mu nedostaje i na čemu da poradi, prema astrološkim predispozicijama

  • 0
Srećna žena, devojka, sreća, kapa, šal, zodijak, astrologija, horoskop Foto:Shutterstock

Koliko god da smo svi različiti, svaka osoba na planeti želi jednu stvar: da shvati kako da bude srećnija. Naši sunčevi znaci igraju veliku ulogu u određivanju šta nas čini srećnijim i šta svakog od nas može pretvoriti u najsrećniji horoskopski znak.

Ovan

"Ovnovi su prirodni lideri, pa su najsrećniji kada mogu da budu glavni, pokažu svoj duh i u potpunosti slede svoje impulse", kaže astrolog Nina Kan, autor knjige "Astrologija za život".  "Nezavisnost i stavljanje sebe na prvo mesto su ključ za zadovoljstvo", objašnjava astrolog Liz Simons za "Reader's Digest".

Ovan takođe pronalazi radost u tome što je ume da ispadne "veći" čovek, što obično znači odstupanje od manjih svađa i nepotrebnih borbi. I, iako bi to mogao biti izazov za nebeskog ovna, ovaj horoskopski znak može biti istinski srećan samo kada prevaziđe osećanja frustracije ili besa, tako da je to cilj na kome vredi raditi!

Bik

S obzirom na to da je zemljani znak, Bika privlače stabilnost i sigurnost. Stoga ne bi trebalo da bude iznenađenje da će ovaj znak biti najsrećniji kada se oseća stabilno i sigurno.

"Pod vladavinom Venere, Bik ima sklonost ka materijalizmu, luksuzu i novcu", kaže Simons, "tako da bi Bik mogao otkriti da sreća dolazi od toga što ima dovoljno da obezbedi udoban način života".

Nije tajna da Bik čuva svoje stvari i pronalazi dubok osećaj sigurnosti i pripadnosti njima, toliko da teži da pronađe svoju sreću ukorenjenu u sitnicama i sentimentalnim stvarima. Antikviteti i štedljivost mogu biti veoma svrsishodni za Bika, a stvaranjee sopstvene "kolekcije" kojoj se mogu diviti može učiniti da se osećaju srećnije kod kuće.

Blizanci

"Pod vladavinom Merkura, planete komunikacije, Blizanci su blagosloveni darom brbljanja", kaže astrolog, vidovnjak i duhovni trener Tara Benet. Ovaj znak nikada ne gubi reči i uvek ima najbolje priče za zabavu. Ali da bi bili srećni, kaže Benet, trebalo bi da "prošire svoje razgovore i zarone dublje, otvarajući se svojim najbližima".

Pored toga, Blizanci vole da čitaju, pišu i dele intelektualne uvide sa drugima. Ali često ne uspevaju u izvršenju, što im može oduzeti malo sreće. "Ako žele da postignu sreću, Blizanci će možda morati da se usredsrede na to da dovrše ono što su započeli", kaže Simons. Održavanje planera i postavljanje i praćenje njihovih ciljeva može im pomoći da se približe finišu i da se osećaju istinski zadovoljni.

Drugarice, žene, sreća, proleće Foto: Shutterstock

Rak

Rak je povezan sa Mesecom, domom i porodicom, što znači da se Rakovi osećaju najsrećnijekada emocionalno ulažu u svoj život u kući.

"Ostanak u vezi sa članovima porodice ili stvaranje udobnog prebivališta pomoći će Raku da se oseća emocionalno ispunjeno", kaže Simons. Pored svog fizičkog doma, Benet kaže da je za Rakove takođe važno da "preispitaju svoja prijateljstva i okruže se ljudima koji će ih podržati i srušiti njihove barijere".

Kako bi to moglo da izgleda? Možda će želeti da zakažu redovan video-sastanak sa porodicom ili planiraju mesečni izlet sa svojim najbližim prijateljima.

Lav

"Pošto Lavom vlada sunce, Lav bi se najbolje osećao kada bi bio prepoznat po svojoj harizmi, talentima i veselom raspoloženju", kaže Simons. Imajući to na umu, Lavovi su najsrećniji kada se izražavaju.

"Biti u centru pažnje će poboljšati Lavovo raspoloženje, posebno ako se Lav može fokusirati na svoje strastvene projekte i hobije", objašnjava Simons.

Ako Lavovi žele istinsku sreću, moraće da se oslobode svog ponosa i nauče da umesto pohvale koje traže mogu biti zadovoljni činjenicom i shvatanjem koliko je zaista neverovatan osećaj jednostavno izraziti sebe. "Kada se to dogodi", objašnjava Simons, "Lav će se možda osećati neverovatno samouvereno".

Devica 

Device imaju prirodnu želju za perfekcionizmom - a to može biti zaista iscrpljujuće ako ne nauče kako da postave granice.

"Dozvolite drugima da ponekad preuzmu kontrolu i prihvatite da rezultat neće zadovoljiti vaše visoke standarde", kaže Benet. Ovo možda ne zvuči idealno, ali opušteniji pristup životu može u velikoj meri koristiti njihovom opštem zdravlju i sreći. Ako je postavljanje granica njihovog perfekcionizma preveliki izazov za Device, one to mogu učiniti korak po korak.

"Device mogu da pronađu najviše sreće u jednostavnosti, tako da će provođenje nekog kvalitetnog vremena za punjenje energije u spokoju prirode brzo povećati njihov osećaj blagostanja", kaže Kan. Druge ideje mogu uključivati isprobavanje meditacije uzemljenja koja im omogućava da se opuste još malo, ili uključivanje u novu aktivnost za koju je potrebno vreme da se poboljša, kao što je grnčarija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA