Vreme čitanja: oko 16 min.

MESEČNI ASTRO VODIČ: Bikovi imaju šansu za zaradu, Rakove očekuju male tenzije, a Ribe neka budu strpljive

M. M.

Vreme čitanja: oko 16 min.

Astrolog Olga Savić tumači kretanje planeta za oktobar 2023. godine

  • 1
horoskop, zodijak, astrologija, zima, sneg, put, devojka Foto: Pexels/jasmin chew

Kojim znacima Zodijaka ovog meseca stiže podrška planeta da ostvare sve što žele? Čega bi trebalo da se čuvate, a šta će vas prijatno iznenaditi?

Astrolog Olga Savić tumači za vas položaje planeta i sugeriše na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Kakva god da je bila, ova 2023. godina nam je na izmaku. Ali, pre nego što uplovimo u glanc novu 2024, moramo preko glave da preturimo još i  decembar.

Odmah 1. decembra Merkur menja znak i prelazi u Jarca, u kojem ga očekuje i poslednji retrogradni hod u 2023. godini. Retrogradnost kreće 14. decembra i sa njom ćemo “otvoriti” i ulazak u 2024. Merkur u Jarcu će nam dati jedan realističniji pogled, bolji fokus misli, odmerenost i praktičnost, uzdržanost, ali će pokrenuti i našu ambiciju. Osetićemo i sve “prateće efekte” Merkurove retrogradnosti - kašnjenja, probleme sa dokumentacijom, karticama, mentalni i fizički zamor, ponavljanja, greške (slučajne ili namerne), probleme u saobraćaju, trgovini, komunikaciji.

Venera iz znaka Vage 4. decembra prelazi u Škorpiju. Pošto je ovaj znak mesto Venerinog izgona, loše pozicije, a Venera vlada ljubavlju, uživanjem i materijalnim segmentom, očekuje nas period pojačane ljubomore, posesivnosti, strasti, emotivnih jakih uspona i padova, počeci veza koji su obojeni požudom. Ali isto tako i borba za materijalnu stabilnost.

Na prelasku 12. na 13. decembar imamo mlad mesec u znaku Strelca. Kvadratni aspekt mladog meseca sa Neptunom iz znaka Riba ukazuje da se pred nama otvara period kreativnosti, nadahnuća i ideala sa jedne strane, kao i iluzija, obmana, prevara i laži - sa druge strane.

Sunce 22. decembra prelazi u znak Jarca i zvanično otvara sezonu zime. Odmah sledećeg dana, Merkur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Strelca.

Mesec će 27. biti pun u znaku Raka, pa su ovo dani okrenutosti prema porodici i prema onima koje volimo. I Venera 29. decembra prelazi u znak Strelca, taman pred doček godine da donese porast strasti, emocija, ali i uživanja u radostima koje donose praznici, da nas opusti i da nam "izbije" iz džepa i poslednji dinar.

I poslednjeg dana u ovoj godini - Jupiter, kao planeta mudrosti, morala, pravde, zakona i znanja - u znaku Bika kreće direktnim hodom.

OVAN

Ovan horoskop znak Foto: Pixabay

Ljubav

Strastveno i energično u ovnovskim emotivnim relacijama tokom decembra. Biće potencijala za pokoju varnicu, najpre proizvedenu ljubomorom i posesivnošću (kod onih koji žive zajedno može doći i do neke vrste kraćeg sukoba vezanog za finansijski sektor), ali bez većih posledica po vaš odnos. Napominjemo da Ovnovi mogu biti na iskušenju tokom prve i tokom poslednje nedelje meseca – čari „zabranjenog voća“ i tajnih odnosa umeju biti slatke....ali što to ume da iskomplikuje život i donese glavobolju, pa to je čudo jedno.

U svakom slučaju, dani praznika će biti posebno lepi, pa uživajte u veselom ulasku u 2024. u godinu. Što se slobodnih tiče, i za vas je ovo period strasnih emotivnih iskustava. Da li će sve ostati na nivou avanture i dobre zabave, ili će se pretvoriti u nešto više od toga, individualno je.

Posao

Finansijski sektor donosi izazove tokom većeg dela meseca. Novac vam lako klizi iz ruku, pa je potrebno više kontrolisati troškove. Ne zalećite se u pozajmice ili kredite, osim ako je to istinski neophodno. Poslovno, lošija organizacija i problemi u komunikaciji sa kolegama i saradnicima će biti prisutni od ulaska u drugu dekadu meseca. Dogovori koje ostvarite mogu biti prolongirani ili ćete na njihovu realizaciju duže čekati. Povoljan mesec za one koji sarađuju sa inostranstvom i strancima.

Zdravlje

Osetljiv imuni sistem u drugom delu decembra. To je period i za aktivaciju hroničnih bolesti, pogotovo onih koje se vezuju za koštano-zglobni sistem. Više opreza u saobraćaju.

BIK

Bik horoskop znak Foto: Pixabay

Ljubav

Velikim delom će postojati osećaj sigurnosti u vašim emotivnim relacijama, bez obzira na to što se povremeno mogu javljati talasi sumnje, posesivnosti, ljubomore čak. Strasti između vas dvoje jesu pojačane, više aktivirate jedno drugo, pa je tokom decembra povoljan period i za zajedničke planove, pogotovo one koji se vezuju za odmor, putovanje ili izlaske i druženje sa prijateljima.

Iako ćete se suštinski dobro razumeti i uglavnom funkcionisati skladno, može doći do par „burnijih sukoba mišljenja“, naročito u drugom delu meseca - neće postojati pravi problem, već pre neki vid nesporazuma. Slobodni Bikovi, prva dekada, kao i sam kraj decembra su vrlo povoljni za ljubavna, više nego strasna dešavanja. U drugom delu meseca bivši partneri će pokušati da vas kontaktiraju.

Posao

Šanse za zaradu su povećane tokom prve dekade decembra i par dana pre praznika - ostatak meseca će ipak doneti više odliva novca, što kroz redovne troškove a što kroz vaše pomalo impulsivne kupovine ili ne baš isplativa ulaganja. Poslovno, solidna situacija, sa manjim usponima i padovima u kolegijalnim i saradničkim odnosima. Ukoliko težite većim promenama, one teško da mogu startovati sada (osim ako ne budu u prvoj dekadi decembra), više je izvesno da će biti prolongirane za januar.

Zdravlje

Više je naglašen mentalni nego fizički pritisak na vas tokom decembra. Ipak, poslednja dekada meseca donosi pojačan umor i pad imuniteta; moguće su prehlade, viroze, infekcije urinarnog trakta.

BLIZANCI

Blizanci horoskop znak Foto: Pixabay

Ljubav

Decembar bismo mogli nazvati ljubavno prilično šarenim - biće više uspona i padova u odnosu sa voljenom osobom. Fokus stavite na komunikaciju jer čak i kada ste partner i vi nervozni ili naelektrisani jedno prema drugom - razgovori, ali oni suštinski će vas oboje smirivati, jer ćete moći da kroz njih rešite svaki problem ili trenutnu negativnu situaciju.

Sa nešto više užurbanosti je prikazana poslednja nedelja decembra, ne kačite se oko sitnica, već više uživajte u nastupajućim praznicima, odmoru i lepim zajedničkim trenucima. Slobodni Blizanci, ne budite statični ili okrenuti samo obavezama; mesec vam pogoduje da se više krećete, izlazite, uživate. Novi udvarači su tu, ali ćete u drugom delu meseca ponovo sresti ili staru simpatiju ili bivšeg partnera.

Posao

Finansijska situacija će biti dosta stabilna, a postoji mogućnost i za više novca u vašem novčaniku. Kako se više bliži kraj godine sve se ubrzava, tenzija i pritisci rastu i izgleda kao da se sve završava na mišiće, u poslednjem trenutku. No, suštinski - iako ćete se vrlo ozbiljno naraditi i povremeno morati da se izborite sa negativnom atmosferom u kolegijalnom sektoru i pritiskom od strane saradnika, bićete više nego zadovoljni svojim rezultatima.

Zdravlje

Bićete dosta osetljivi na prehlade i reagovati na promenu vremena. Slabiji imunitet u drugom delu meseca, a to je period i za aktivaciju hroničnih tegoba.

RAK

Rak horoskop znak Foto: Pixabay

Ljubav

Stabilne parove očekuje dosta miran mesec i prilično usklađen odnos sa voljenom osobom. Naravno, može biti povremeno manjih tenzija, pokoja varnica ljubomore ili nervoza zbog manjka zajedničkog vremena - ali suštinski, više nego dobro. Ukoliko je odnos sa partnerom i ranije imao svoje uspone i padove, sada je možda vreme da se otvorenije popriča o problemima i da se pokuša da se oni reše.

Dosta toga se sada može popraviti razgovorom, mada će biti i onih koji će radije izabrati varijantu „udri brigu na veselje“ i odabrati da sa partnerom otputuju i praznike provedu „negde daleko“. Slobodni Rakovi, nešto što će u početnoj fazi ličiti na avanturu – itekako se može pretvoriti u trajniji ljubavni odnos. Ako niste raščistili nešto iz vaše emotivne prošlosti – ona se aktivira u drugom delu meseca.

Posao

Finansijskim segmentom ćete biti u priličnoj meri zadovoljni, mada se mora priznati da ćete stvarno „junački“ zaraditi svaki dinar jer je pred vama mesec sa priličnim brojem obaveza i gužvom u poslovnom sektoru. Od vas će se očekivati da uložite snagu, trud i napor na radnom mestu – a nećete baš uvek biti „podržani“ od strane kolega i saradnika, posebno u drugom delu decembra. Želja za promenama će biti naglašena, ali bar trenutno nema puno prostora za kvalitetne „iskorake“.

Zdravlje

Veće oscilacije po pitanjima zdravlja. Imaćete periode kada se osećate odlično i puni snage, ali i one u kojima postoji pad imuniteta, mentalne i fizičke energije – posebno u drugom delu decembra.

LAV

Lav horoskop znak Foto: Pixabay

Ljubav

Posle turbulencija i velikih oscilacija koje su vas pratile u partnerskim odnosima u proteklom periodu, sada ulazite u nešto lagodniju ljubavnu „zonu“. To ne znači da nećete imati momenata i situacija u kojima se konfrontirate, u kojima postoji napetost ili nervoza – ali znači da će neuporedivo više biti onih opuštenih i lepih trenutaka između vas dvoje.

Dobar je period da se provodite, da otputujete negde zajedno, da uživate u više strasti i budete aktivniji. Slobodni Lavovi, za vas je tokom decembra „rezervisano“ više društvenosti i provoda, ali i mogućnost da se ozbiljno zaljubite. No, paralelno sa novim osobama u vašem životu – sledi vam i neki vid „raščišćavanja računa“ sa prošlošću – bilo da je u pitanju bivši partner, stara simpatija ili prijatelj koga dugo niste videli (a potajno vam se dopadao).

Posao

Merkur će krenuti retrogradno u vašem polju poslovne svakodnevice, obaveza i odnosa sa kolegama tako da već od ulaska u drugu dekadu meseca možete očekivati porast zbrke, nesporazume i slabu organizaciju u ovim sektorima. Koliko god da ste sposobni i aktivni sada – neke stvari nećete uspevati da držite pod kontrolom. Prilagođavajte se novonastalim okolnostima i ne nervirajte se zbog kašnjenja, sporosti saradnika ili lošije komunikacije sa njima. Vodite računa šta potpisujete i ne pravite greške.

Zdravlje

U drugom delu meseca imunitet je nešto slabiji, pa možete biti skloni prehladama. Kod starijih Lavova su mogući problemi sa kičmom, reumom, zglobovima.

DEVICA

Devica horoskop znak Foto: Pixabay

Ljubav

Bez obzira na sitniju problematiku koja se može javljati, prva polovina meseca je solidna, kroz komunikaciju će se pronaći dogovor, rešenje, pravi put. Dogovor kuću gradi bi bio moto za vas tokom ovog perioda. Drugi deo meseca već nije toliko jednostavan; vi možete lako i nervozno reagovati za svaku sitnicu, komunikacija će početi da baguje i češće će se javljati nesporazumi.

Baš iz tog razloga tada bi tek bio pravi trenutak da se razgovara- i o onim lepim, ali i o onim pomalo nezgodnim pitanjima i temama u vašem odnosu. Ukoliko ste u mogućnosti, u poslednjoj nedelji decembra ili izlazite češće zajedno, bavite se aktivnostima koje vam oboma prijaju ili idite na kraće putovanje i opustite se, oboma vam je potrebno da na lep i opušten način „zatvorite“ poglavlje zvano 2023-a godina. Slobodni, decembar vrlo miriše na prošlost. Možda na bivše, možda na osobe i priče koje su vrlo slične onome što ste ostavili iza sebe.

Posao

Iako vas umor polako stiže, jer tokom 2023. ste više nego vredno radili, i dalje ćete biti dosta produktivni tokom decembra, što se hoće odraziti najpre na stanje vaših finansija. Od ulaska u drugu dekadu meseca pa sve do kraja godine - češće ćete se suočavati sa preprekama; one će biti rešavane sa vaše strane, ali će uticati na vaš fokus i organizovanost. Iz tog razloga moguće je da usled „zamora materijala“ budete skloni greškama i nesporazumima sa saradnicima.

Zdravlje

Hronični tegobe starijim osobama tokom drugog dela meseca. Mlađi, postoji mentalna istrošenost, ali i osetljivost naročito na prehlade. Nešto više opreza u saobraćaju.

Video: Astrološke prognoze za decembar 2023.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA