≫ 

KADA ČUJETE RECEPT ZA NAJSKUPLJI BIFTEK U BEOGRADU, POVRAĆAĆE VAM SE: Saznali smo kako se pravi i ko jede najodvratnije jelo sa elitnih menija

Iako će vam na prvi pogled biti muka, ljudi kažu da je preukusan

  • 2

Elitni restoran, bogati gosti, satenski stoljnjaci i raskošna rasveta a za najskuplje jelo su zaslužne crknute muve!  Stočar iz Vojvodine nam je pokazao kako sprema biftek za najskuplje restorane, svima se povraćalo.

EVO OD ČEGA ŽIVI SLOBINA UDOVICA: Mira i Marko Milošević drže EKSKLUZIVNE NOĆNE KLUBOVE u Moskvi?

Posetili smo Budimira J. iz sela u okolini Vrbasa koji decenijama uzgaja svinje i otkupljuje juneće meso koje potom prerađuje i prodaje najelitnijim beogradskim restoranima i hotelima, kojih iskreno nema mnogo.

Sam je počeo, uz smeh, da nam priča šta jedu beogradski bogataši.

Pre par godina ga je pozvao kuvar elitnog restorana i zamolio da se sretnu. Kada je došao, kuvar D.G. je rekao Budimiru da mu treba biftek za specijalitete jer među gostima ima puno imućnih stranaca koji su 'već probali i ptičije mleko'

Foto: AP/Tanjug

- Nosio je sa sobom neki sef, neku kutiju....nisam imao pojma šta li je - počinje Budimir.

Onda je kuvar objasnio Budimiru da 'kutija' jeste vrsta sefa i da se najbolji bifteci u svetu spremaju baš u njemu i to na sledeći način.

- Biftek se okači na vrh 'sefa' veličine duplo veće od samog bifteka. Na dno se stave larve muva. Ako nema larvi, pusti se pedesetak muva. Muve se nabavljaju preko alasa ili preko pet šopova- rekao je D.G. ali Budimir je već počeo da se plaši.

Kako se mladi i ambiciozni kuvar nije zbunio, nastavio je recept.

- Onda se muve zatvore sa mesom na najmanje 48 sati a najviše dva ipo dana. Kada se sef otvori, sve muve su mrtve a meso je dobilo opnu nalik ljusci jajeta- rekao je kuvar i objasnio zgroženom Budu da je opna nastala tako što se meso 'brani' od muva puštajući sve toksine koje ima u sebi! Kada se opna skine, biftek je čistiji od svakog svežeg, čak i oganskog a može da se seče i tupim nožem za puter!

Kuvar je otišao i ostavio Budimira da razmisli o ovoj, vrlo isplativoj ponudi za preradu mesa ali uz napomenu da se ovaj način kažnjava zatvorom! Obzirom na stanje našeg svinjogojstva, Budimir je pristao a potom i sam jeo ovakvo meso.

Kako nismo mogli da poverujemo u priču domaćina, otišli smo u restoran za koji Budo tvrdi da je danas najveći kupac. Upoznali smo kuvara, izbegli da se predstavimo i u kontekstu podsmevanja skupoj hrani on nam je potvrdio da je recpt istinit.

Foto: Simona Glavan Tušek Foto: Simona Glavan Tušek

Elem, jelo se zove 'Goveđi biftek sa majčinom dušicom i kremom od celera i sosom od vrganja' a košta 4.000 dinara.

Izvolite, poslužite se ako niste gadljivi a mi vam preporučujemo dobar, stari roštilj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA