≫ 

Da duplo brže ODMRZNETE STAKLA na kolima: Evo koja podešavanja grejanja ujutro morate da isključite i uključite (VIDEO)

Savršeno rešenje za sve koje mrzi da se smrzavaju ujutro dok gule šoferšajbnu

  • 12

Ako nemate strpljenja da kod kuće pravite magične mešavine koje će vam zaštititi stakla na kolima od smrzavanja, a pritom mrzite jutarnje, ili večernje, struganje šoferšajbne po hladnoći, ovo je savršen trik za vas.

Genijalan razlog zbog kog zimi morate da imate turpiju za nokte u kolima

Postoje određena podešavanja grejanja koja će vam pomoći da vrlo brzo odmrznete sve prozore na kolima, a ovo je dobitna kombinacija:

1. Uljučite grejanje na najjače

2. Isključite AC

3. Isključite unutrašnju cirkulaciju vazduha

4. Otvorite prozore

Na ovaj način ćete vrlo brzo odmrznuti stakla bez izlaska iz vozila i tako izbeći smrzavanje, a više o efikasnosti ove metode možete da saznate u videu ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    21. decembar 2017 | 08:24

    To što ste napisali je za odmagljivanje, a ne za odmrzavanje stakala, tako da je ova metoda skroz netačna. Prvo treba upaliti motor i pustiti ga da se zagreje, a da bi se zagrejao na -10 treba mu 10 min. bez uključene ventilacije. Ventilacija hladi motor i nemoguće ga je brzo zagrejati ako se odmah uključi na najjače. Takođe nema odleđivanja stakala dok se cela kabina auta ne zagreje, usmeravanje vaduha na šoferšajbnu nema efekta dok u autu ne postane malo toplije. Da bi se brže zagrejala kabina bolje je uključiti recirkulaciju jer je vazduh iz kabine topliji od spoljašnjeg pa se brže zagreva i jače greje, ali čim krene odleđivanje isklkučiti recirkulaciju da ne bi stakla maglila. Ipak odleđivanje ide vrlo sporo i bolje je ostrugati led i krenuti u vožnju, a onda kad se zagreje motor uključiti ventilaciju.

  • Tibi

    21. decembar 2017 | 09:47

    Otvorite prozore na zaledjenom vozilu

  • Vladan

    21. decembar 2017 | 09:47

    Uključiti grejač šoferšajbne ili uključiti dodatni el.grejač rashladne tečnosti, grejanje staviti na max i usmeriti na šš, na Fordu funkcioniše besprekorno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA