≫ 

Gordon Remzi poručuje - Ove tri namirnice nemojte nikako da jedete

Jedan od najpoznatijih svetskih kuvara skrenuo je pažnju na neke namirnice koje on ni u ludilu ne bi koristio

  • 12

Gordon Remzi, koga često smatramo naprasitim i beskrupuloznim kada je obuka mladih kuvara u pitanju, poručio je da postoje neke namirnice koje bi trebalo ukinuti sa svih menija.

Čuveni kuvar samleo prste u blenderu! Publika u studiju ostala u šoku (VIDEO)

Ova tri trenda u kulinarstvu veliki Gordon Remzi ne savetuje kuvarima, ali ni domaćicama. Trebalo bi na njih staviti zabranu, ako se on pita.

Pena

A post shared by miyumi chiba (@vegemiyu) on

Kao iz topa, Remzi je rekao da mu je pena broj jedan za izbacivanje. Ali nije mislio na penu kao deo dezerta već samo na onu dobijenu od slanih namirnica.

-Zadnja pena koju sam jeo bial je od koštane srži. Sada kada razmišljam o koštanoj srži, definitivno ne želim ad je jedem kao penu. Sa dezertima se može eksperimentisati, rekao je on.

Poručio je da budemo veoma pažljivi što se tiče pene na tanjiru da ne bi izgledalo kao da smo stavili toksični otpad.

Kobe govedina ili Wagyu

A post shared by www.bigmeatlove.de - FOODBLOG (@bigmeatlove) on

Titula najskuplje i najukusnije govedine na svetu pripada japanskoj vrti Wagyu goveda, čija cena po kilogramu iznosi i do 500 dolara. Poznata je po predivnoj strukturi i jako mekom i nežnom mesu. Upravo zato je prema njegovom mišljenju treba tretirati s poštovanjem.

-Svuda se mogu naći jela od wagyu govedine. Dajte joj malo mira jer samo tako će biti posebna, napominje Remzi.

Ali, čak i on u svom restoranu Hells kKitchen u las Vegasu ima na meniju ovo meso. Sprema ga u umaku od paradajza, a poslužuje sa krutonima od palente.

Ulje od tartufa

A post shared by Pina | Italian Food Blogger (@pinabresciani) on

-Jedna od najgorih stvari za mene je ulje od tartufa. Definitivno ga treba izbaciti. Svi ga stavljaju u enormnim količinama, a zapravo ga morate pravilno dozirati, upozorava on.

Njegova napomena je logična zato što su tartufi namirnica dosta intenzivnog mirisa, piše net.hr, ali i ukusa pa s njima ne treba preterivati.

Daljinac

(M.Krstić/m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    3. februar 2018 | 10:39

    Odmah sam prosuo ulje tartufa u wc, kobe govedo izvukao iz klanice i pustio u Miljakovačku šumu, na slobodu. Penu nismo ni pravili. Kosti koristimo za sapun. A za jelo... Pa pasulj, kao i juče... I prekjuče...Izvini Gordone, neće se ponoviti..

  • Mira Bg

    3. februar 2018 | 09:49

    Ovo je besmisleno. Ko još jede penu koštane srži

  • rikee

    3. februar 2018 | 08:26

    Kajmak Sir Paprika Paradajz I hleb iz crepulje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA