Uradite ovo večeras i ujutro ćete upaliti auto iz prve - ma koliki minus bio

Hladan auto nikad ne možete da upalite iz prve, ali znalci iz auto industrije znaju kako da vam to olakšaju

  • 8

Očekuje nas veoma hladno vreme, a sa njim obično dolazi i nevolja jutarnjeg paljenja kola. Prvo se smrznete dok ga iskopate ispod snega koji je napadao tokom noći, a onda i dok čekate dok se zagreje da biste mogli da krenete. Uglavnom, treba minimum 15 minuta ranije da krenete da biste stigli na vreme.

Evo zašto nikad ne treba da ostavljate podignute brisače zimi - već je potrebno da uradite nešto potpuno drugačije

Ekspert za vožnju, Džodi Bruks iz Denvera, deli savete kako najlakše da pokrenete auto na ekstremnom minusu.

Prvo, počnite sa antifrizom, a preporučljiva doza je mešavina 50:50 (pola voda, pola antrifriz). Vodite računa o tečnosti za brisače, uvek je morate imati i proverite gume. Uvek dobro pogledajte stanje kolovoza, a ako na njemu ima puno snega ispustite malo vazduha iz guma, da budu malo mekše.

Ove stvari nikako ne radite na svom automobilu kad se zalede stakla, šoferka ili brava

Najveći problem sa paljenjem auta na minusu je to što je akumulator prazan. Postoji niz trikova kojima možete sprečiti da vam se akumulator isprazni. Ovo su saveti auto eksperta Daglasa Kiršdorfera.

Foto: Pixabay.com

1. Pokrenite auto i pustite ga da radi dok se motor ne ugreje, to će dopuniti i pripremiti akumulator za vožnju.

2. Kada je akumulator zagrejan, ugasite auto, uzmite ćebe ili peškire pa njima pokrojte akumulator i onda zatvorite poklopac. Topao akumulator će uspeti da sačuva malo toplote kada je pokriven, pa će vam sledeće paljenje automobila proteči daleko lakše.

Foto: Pixabay.com

Ako automobil ne možete da pokrenete ujutru, postoji trik i za to, a dolazi pravo iz vaše kuhinje.

Ugrejte vodu i tako vruću je sipajte na akumulator, tako ga zagrevate. Bolje je da prokuvate vodu, jer je toplija kad proključa. Još je bolje da imate dve šerpe vode, jer što više vode imate, lakše i brže ćete ugrejati akumulator. Ono što pokušavate da uradite sa vrelom vodom je da zagrejete unutrašnjost akumulatora.

Foto: Pixabay.com

Jedina druga opcija koja vam može pomoći je kupovina dodatnog akumulatora, i punjača za akumulator. Priključite akumulator u kućište punjača i tako ga možete odtaviti dva do tri dana, a da mu ništa ne smeta.

Ne zaboravite, da vam auto brzo pali, treba vam dobar akumulator. Dobra ideja je i da testirate svoj akumulator, test je jednostavan i meri kapacitet akumulatora.

Daljinac

(Telegraf.rs / cbslocal.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kasper 🐙

    1. mart 2018 | 00:25

    Jel su ovo neke šale? Sa petog sprata da nosim šerpe sa vrelom vodom?! Toliko pametan je bio i onaj što je sa šerpom vrele vode hteo da zagreje bszen.🐒🐒

  • Sexo

    1. mart 2018 | 05:54

    Kakve sepre kakvi lonci, ove obicaje da sprovedes ujutru moras ustati u 4h kao da si polaznik

  • brana

    1. mart 2018 | 16:20

    Ovu su saveti za britance i amerikance ostali nirmalni narodi kad im oslabi akumulator kupe novi i pale bez problema.Cuj,ekspert za voznju???Serpe,lonci,cebad.....ccc....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA