Prosti trikovi koji će sprečiti da vam se na minusu zaledi šoferka, brava ili prozori na kolima

Veliki minus koji očekujemo večeras može da vam napravi velike probleme sa vašim autom

  • 5

Hladnoća ne mora da bude nepodnošljiva i problemi sa zamrznutim autom mogu da budu izbegnuti uz pomoć samo nekoliko trikova koji će sprečiti da vam se zalede vetrobrani, brave pa čak i vrata.

Zaštitite lice od hladnoće - isprobajte masku od samo 2 sastojka koja 100 posto imate u kući

Kako bi vam auto bio u savršeno odmrznutom stanju probajte neki od sledećih trikova.

Otključajte auto za nekoliko sekundi

Foto: Pixabay.com

Kada zamrzne naka od brava na automobilu, vaš topao dah može da je odledi. Kako biste usmerili topao vazduh u pravcu brave koristite slamčicu ili kartonsku tubu toalet papira. Možete prosto i da ugrejete ključ plamenom iz upaljača, ali ovo primenjujte samo kod starijih modela automobila nikako kod onih koji imaju centralnu bravu.

Mogu vam biti od pomoći i sredstva koja sadrže alkohol, kao što je gel za dezinfekciju ruku, kojim ćete premazati vetrobrane ili vrata.

Sprečite vrata da zamrznu

Ovde je od velike koristi sprej za kuvanje. Namažite gumene delove vaših vrata nekim masnim sredstvom za kuvanje i tako ćete sprečiti zamrzavanje. Vrata često ne mogu da se otvore jer se sneg zadržava na ovim delovima, onda se otopi usled grejanja auta i posle zamrzne.

Da vam brisači rade kako treba

Fotto: Pixabay.com

Iskoristite par starih čarapa da sprečite brisače da se zamrznu. Samo navucite čarape preko brisača, a za dodatnu sigurnost odvojite ih od stakla. Tako ćete biti sigurni da će ujutru oni raditi kako treba.

Sprečite magljenje stakala

Izbegnite dosadno magljenje tako što ćete namazati stakla penom za brijanje koja ima dosta sličnih sastojaka kao i sredstva za sprečavanje magljenja. Samo tanak sloj namazan sa unutrašnje strane šoferke završiće posao.

Napravite sami sredstvo protiv zamrzavanja šoferke

Tečnost koja ne mrzne na hladnoći je alkohol, pa napravite svoj miks alkohola, tečnosti za pranje šoferke i tečnog sapuna. Ova tečnost je bezbedna za vaš auto i sve što vam treba da vam zima sa automobilom ne bude pakao.

Ne dozvolite da vam se uhvati led na prozorima

Ako ne želite da trošite novac na specijalizovane tečnosti za prozore, onda će vam miks sirćeta i vode biti sasvim dovoljan. Poprskajte ovom tečnosti vaše prozre uveče i ujutru ćete ih zateći bez leda.

Uklonite vlagu iz unutrašnjosti automobila

Foto: Pixabay.com

Ovde vam od koristi može biti silikonski gel koji često dobijamo prilikom kupovine nekih stvari, ali i silikonski posip za mačke.

Povećajte vašu vučnu snagu

Stavite u gepek jednu ili dve vreće peska ili posipa za mačke kako biste povećali vuču auta, piše vehicle-maintenance.wonderhowto.com. Stavite teret u blizini točkova. Možete da stavite i so, pa ćete u slučaju da vam zatreba moći da je pospete po putu i izvučete auto iz smetova.

Neka vam tokom vožnje stakla budu čista

Jedan od načina da brzo sprečite magljenje stakala u autu je da otvorite prozore i pustite svež vazduh unutra. Drugi način je da uključite klimu u autu koja će ga ohladiti i sprečiti magljenje.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerkus

    28. februar 2018 | 20:33

    Namazes stakla alkoholom i onda imas srecu da te zaustavi milicija i ti lepo mirise auto.

  • Kriza

    1. mart 2018 | 06:29

    Stavite u auto,Webasto dizel grejac i reseno sve!

  • Elektro-vozač

    1. mart 2018 | 04:06

    Telefonom javiš kolima da zagreje kabinu i stakla par minuta pre nego što dođeš do njih. Ako uvek voziš u slično vreme auto to može da nauči pa da se sam spremi. Ovo važi samo za Teslu a i drugi električni automobili bi mogli da urade. Ne-električni ne mogu i nije ni dozvoljeno tako nešto zbog zagađenja a kapacitet akumulatora im nije dovoljan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA