≫ 

Gomila čistog i opranog veša za 26 minuta: Pronašla je trik koji će joj uštedeti hiljade dolara za 25 godina, ali nije jeftin

To je velika investicija, ali može biti korisna za velike porodice koje imaju mnogo veša za pranje

  • 2

Pranje veša nikad ne predstavlja zadovoljstvo. Ali, jedna žena je otkrila kako namerava da uz ovu dosadnu aktivnost uštedi mnogo novca u narednih 20 godina. Pre samog početka je potrebno naglasiti da se ovaj trik u početku čini jako skup, ali da na duže vreme donosi veliku uštedu.

5 vrsta hrane koju osobe sa usporenom štitnom žlezdom ne smeju ni da pomirišu

Amerikanka sa nadimkom Džen je napisala na Fejsbuku da je odlučila da investira u kvalitetnu industrijsku mašinu za veš, umesto u još jednu uobičajenu mašinu za pranje veša. Ona tvrdi da kvalitetnija mašina, koja se koristi i u industrijske svrhe, može uštedeti mnogo sati i hiljade dolara koji se odvajaju za pranje veša.

- To je velika investicija, ali može biti korisna za velike porodice koje imaju mnogo veša za pranje. Moja stara mašina se pokvarila, pa sam odlučila da investiram u novu koja će biti kvalitenija, u onakvu kakva se koristi u industrijske svrhe. - napisala je Džen.

Iako se ovaj trik čini jako skup, na duže vreme donosi veliku uštedu Foto-ilustracija: Profimedia

Umesto da kupi još jednu običnu mašinu za pranje veša koju bi opet "pretrpavala i prečesto uključivala", Džen je odlučila da isproba "Speed Queen" veš mašinu. Ovu mašinu je platila 5295 dolara (536.701 dinara) i dodatnih 800 dolara (81.088 dinara) za instalaciju. Džen je rekla da su ovakve mašine napravljene da traju impresivnih 25 godina u kućnoj upotrebi.

- Bila sam izuzetno srećna što smo suprug i ja imali novca za ove nove mašine za pranje i sušenje veša, ali sam se spasila dva - tri dana pranja, u jednom danu. Sada uključujem jednu mašinu, umesto njih tri.- napisala je Džen.

Govoreći o efektima korišćenja industrijskih mašina, Džen je rekla da je ovo iskustvo "fantastično".

Velike veš mašine mogu da operu i do tri put više veša u jednom pranju Foto-ilustracija: Profimedia

- Moguće je brzo oprati 8 do 10 kilograma veša u jednom pranju, za samo sat vremena. Da operem ovoliko veša do sada mi je obično trebalo tri sata. - kaže Džen.

- Mogu da perem čak 20 kilograma veša, ali osnovni program za pranje toliko odeće i dalje traje od 1,5 do 2 sata. Sa programom za pranje od 8 do 10 kilograma, mogu dobiti 24 kilograma čistog veša za najviše tri sata! Tako se troši daleko manje električne energije. Za dvanaest godina i veliku porodicu se troši preko 6.000 dolara (607.740 dinara) na mašinama za veš, a smanjena potrošnja industrijske mašine i to što mogu da perem mnogo više veša odjednom će mi uštedeti mnogo vremena i mnogo novca. - kaže Džen.

Ako uključujete veš mašinu jednom, umesto tri puta, možete mnogo uštedeti Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

VIDEO: Stavili pokvarenu mašinu na trambolinu... toliko treba da znate

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Julija

    13. septembar 2018 | 17:29

    Moja "Obodin" trajala 30god., za to vreme menjana guma na vratima(jednom) i termostat. Zato su i upropastili sve sto je bilo kvalitetno.

  • Leonora

    13. septembar 2018 | 16:22

    Samo mi fali jos 600 000 din pa da je kupim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA